radi se na čišćenju

Snijeg u BiH prouzročio probleme pješacima i vozačima

snijeg
05.01.2017.
u 12:56

Snijeg koji je u Sarajevu, glavnom gradu Bosne Hercegovine, intenzivnije počeo padati oko ponoći prouzročio je probleme sudionicima u prometu, ali i pješacima.

Veliki broj vozila i radnika KJKP "Rad" je na terenu, međutim, snijeg još uvijek nije u potpunosti očišćen sa cesta i nogostupa.

Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP "Rad" rekao je za Anadoliju da je snijeg ponovno počeo padati sinoć oko 23 sata, te da je 40 specijaliziranih vozila bilo na terenu.

"Od jutros oko 7 sati sva specijalizirana vozila, dakle njih 49, je na terenu sa 150 radnika koji su na ručnom čišćenju. Trenutno se čiste ulice drugog i trećeg reda, a ulice prvog prioriteta su prohodne. To je uglavnom gradska prometnica, linije kojim se kreće gradski promet i pristupni cestama prema svim važnijim ustanovama", pojasnio je Ramić.

Prema njegovim riječima, kada uvjeti budu dozvoljavali, krenut će se u čišćenje ulica četvrtog reda.

"Ono što je zakonska obveza građana jeste da ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata očiste snijeg ali apelujem da taj isti snijeg koji očiste ne bacaju na prometnice pošto imamo takvih 90 posto slučajeva kada su u pitanju ulice drugog i trećeg prioriteta", istaknuo je Ramić.

Naglasio je da trenutno imaju manjih problema s prometom u mirovanju, dakle, nepropisno parkiranim vozilima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?