Istraga

Snajperist koji je ubio osuđenika u zatvoru koristio auto iz BiH

zatvor
27.09.2016.
u 09:00

Mafijaška likvidacija Dalibora Đurića (34), člana tzv. škaljarskog klana iz Kotora, do sada nije zabilježena u svijetu kriminala. Naime, Đurić je u crnogorskom zatvoru u Spužu izdržavao kaznu od dvije godine zbog iznude, a upucan je u četvrtak u 18.15 sati snajperom izravno u srce dok se kretao prema zatvorskoj teretani poluotvorenog odjela. Kako se sumnja, automobil škoda octavia kojim je atentator pobjegao ove godine je ukraden u Istočnom Sarajevu, a auto talijanskih oznaka lani u Udinama.

- Sumnja se da se dovezao kroz naselja Rogami i Pričelje do lokacije na udaljenosti oko 300 metara od zatvorskog kompleksa blizu rijeke Zete i šume - naveo je za Blic izvor blizak istrazi. Također, sumnja se da je ubojica potom pobjegao istim putem i zaustavio se pet kilometara dalje, na livadi u blizini pružnog prijelaza na Duklji. Ostavio je pušku sa snajperom na zadnjem sjedištu, a onda je polio auto benzinom i zapalio. Jedino je u šipražju pronađen skriveni tronožac.

Snajperist je imao čist prostor za atentat jer je Đurić bio “sakriven” samo žičanom ogradom, a paviljon gdje je ubijen nalazi se blizu rijeke Zete i šume, te je nesmetano mogao nadgledati Kotoranina i sačekati pravi trenutak da ispali metak.

Iz zatvora dodaju i da je više osuđenika bilo u dvorištu u isto vrijeme kada i Đurić.

- Netko se šetao, netko je vježbao, odjednom se samo čuo pucanj i Đurić je pao. Pogođen je u grudi. Metak je izašao kroz leđa i napravio veliku izlaznu ranu. Svi su pritrčali, a njemu je na usta počela ići krv. Čuvari su ga ubacili u auto i odvezli u bolnicu, ali uzalud - kažu u spuškom zatvoru. Nakon atentata svi zatvorenici zaključani su u ćelije, a policija provjerava je li ubojica radio po smjernicama nekoga iz zatvora.

Prvi rezultati istrage govore da je riječ o planski izvedenom atentatu u kojem je sudjelovalo više od dvoje ljudi. Inače, ubijeni Đurić prebačen je na poluotvoreni odjel spuškog zatvora prije nekoliko mjeseci, iako nije smio biti tamo jer se znalo da mu je sigurnost ugrožena. Đurić je, naime, već dva puta bio meta napadača. 2006. ranjen je u napadu u Kotoru, a sumnjalo se da je na njega tada pucao Slobodan Stevović (29), koji je nešto kasnije ubijen, dok je 2011. ozlijeđen u eksploziji bombe koja je bila postavljena u ulazu zgrade na Novom Beogradu. Inače, početkom mjeseca u Kotoru raznesena su dvojica članova istog klana eksplozivnom napravom koja do sada nije viđena na crnogorskim prostorima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije