Tragedija

Smrtno stradala dvojica Gruđana kod Posušja

automobil
Foto: P.C./Večernji list
04.05.2015.
u 09:06

Osmijeh od uha do uha i entuzijazam mladića s gitarom... Po tome će Gruđani pamtiti Stipu Mikulića. Njegov brat, roditelji i ostala rodbina su neutješni - govore prijatelji kroz suze. Josip Jurčić bio je Mikulićev prijatelj, ali i susjed, iz dijela Gruda koji se naziva Boboška. - Iz čestite je radničke obitelji...

Grude su jučer bile zavijene u crno. Zvona s crkve svete Katarine u Grudama u jutarnjim satima bile su prva objava velike tragedije koja se u noći sa subote na nedjelju, nešto iza 3 sata, dogodila na regionalnoj cesti R419 Rakitno - Posušje gdje su, vraćajući se sa svadbe, poginuli 22-godišnji Stjepan Mikulić i njegov vršnjak Josip Jurčić. 

- Obitelj, prijatelji i poznanici u šoku su zbog pogibije dvojice mladih ljudi. Osmijeh od uha do uha i entuzijazam mladića s gitarom... Po tome će Gruđani pamtiti Stipu Mikulića. Njegov brat, roditelji i ostala rodbina su neutješni - govore prijatelji kroz suze. Josip Jurčić bio je Mikulićev prijatelj, ali i susjed, iz dijela Gruda koji se naziva Boboška. - Iz čestite je radničke obitelji koja ga je dobro odgojila i naučila da se radom snalazi u životu. Iza Josipa su ostale supruga i nedavno rođena kći, kao i brat i roditelji. Od nesretnog Josipa će se danas oprostiti na mjesnom groblju Radmiloac - Ružići, a od Stjepana na groblju Gomilice.

- Nažalost, ovakve tragedije nisu rijetkost. Građani se prisjećaju proteklih godina i smrtnih slučajeva na kobnoj cesti između Posušja i Gruda. Koliko god je dobrog donijela povezujući dvije općine, bila je u više navrata i kobna.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije