Nezapamćen lopovluk

Službenici iz trezora "Centralne banke BiH" ukrali 600.000 maraka

banka
Foto: agencije
10.12.2014.
u 17:04

Uhićen je službenik banke Nedžad Bajraktarević (39), a devet ostalih je suspendirano

Centralna banka BiH našla se u središtu skandala nakon što je nekoliko njenih službenika iz trezora ukralo 600.000 konvertibilnih maraka zbog čega je uhićena jedna, a suspendirano devet osoba. Uhićen je službenik banke Nedžad Bajraktarević (39) kojeg su službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer predali na daljnje postupanje Tužiteljstvu BiH nakon kriminalističke obrade.

Državna agencija za istrage i zaštitu danas očekuje izdavanje naredbi Suda BiH za pretresе na određenim lokacijama, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku dok SIPA nastavlja aktivnosti na ovom predmetu radi prikupljanja dokaza i rasvjetljavanja cijelog slučaja.

O cijelom slučaju oglasila se i Centralna banka BiH te njen guverner Kemal Kozarić. Priopćili su da je nedostatak novca uočen redovnim pregledom te kako su o svemu obaviješteni istražni organi u koje imaju povjerenja da će razriješiti slučaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije