ABA liga

Slovenci bez novca, pozivnica skupa

aba liga
29.07.2016.
u 10:00

Na nedavnom zasjedanju skupštine ABA lige u Budvi dogovoreno je da će se sljedeće sezone u regionalnoj ABA ligi natjecati, umjesto 12, 14 klubova. Kao 13. lobiranjem srbijanske strane brzo je upao FMP iz Beograda, dok se kao 14. klub s pozivnicom trebala pojaviti Union Olimpija koja u redovitom natjecanju u Sloveniji nije uspjela izboriti mjesto. No, kako je slovenski klub jedan od osnivača lige i uz Cibonu s najdužim stažom u tom natjecanju, najprije se reklo da će pozivnica biti darovana bez naknade, što bi se reklo, besplatno.

Međutim, očito su se neki u odboru u ABA lige tome usprotivili, a što je rezultiralo brzom promjenom odluke po kojoj su i Ljubljančani dužni platiti 150 tisuća eura za sudjelovanje. Novac je trebalo uplatiti ovih dana, ali do zakazanog roka Ljubljančani nisu položili novac, pa je pozivnica upućena drugom slovenskom klubu Heliosu iz Domžala, ali su je i oni po žurnom postupku odbili. Nakon Olimpije i Heliosa, pozivnica ide redom po slovenskim klubovima, pa je stigla i na adresu Zlatoroga iz Laškog. Najvjerojatnije će i ovaj slovenski klub pozivnicu samo zavesti u klupsku administraciju, a od uplate vjerojatno neće biti ništa. Ako čelništvo regionalne ABA lige ne nađe četrnaestog predstavnika u Sloveniji, onda će se preseliti u susjednu Hrvatsku gdje se već priča kako će kao četrnaesti klub nastupiti Kvarner iz Rijeke.

Navodno Riječani prikupljaju novac i nadaju se po prvi put sudjelovati u tom natjecanju. Ako ne uspiju, u toj cijeloj priči nije isključeno da se i nekom bosanskohercegovačkom klubu ponudi mjesto. Međutim, teško da bi je i na tim prostorima itko prihvatio. Jedanput je pozivnicu skupo platio Široki i nakon toga još se nije oporavio. Što će biti s četrnaestim klubom u ligi, koju je i FIBA bila osporila zbog sudjelovanja nekih klubova u natjecanjima izvan njezinih ovlasti, znat će se uskoro.

No, nije isključeno i igranje regionalne ABA lige i s neparnim brojem klubova ili s četrnaestim klubom koji pozivnicu zbog cijele situacije ne bi platio.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije