Povrijeđen i vozač

Slomio zdjelicu, hitna služba ga oživljavala

nikola spiric
Večernji list BiH
01.12.2012.
u 11:06

Na službeno vozilo velikom brzinom naletio je ford, a zatim je oba vozila udario i opel kadett

Samo su trenutci dijelili od kobnog završetka državnog ministra financija i riznice Nikolu Špirića nakon što je zadobio teže ozljede u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak navečer u Drvaru. Špirića su oživljavali pripadnici Hitne medicinske službe Drvara izvlačeći mu jezik budući da je već nastupalo gušenje.
Nakon toga, vozilom hitne pomoći prebačen je u Banju Luku. 
Sve se odigralo u petak navečer oko 21.50 sati u središtu Drvara. Špirić je prije toga nazočio stranačkome skupu budući da je i sam podrijetlom iz toga grada te je dobio zadaću stranačkog povjerenika.

Sudar tri vozila

U trenutku kada je službeno vozilo audi isparkiravalo s parkirališta hotela Drvar i izlazilo na Titovu ulicu u tome gradu velikom brzinom je udarilo drugo vozilo marke Ford u kojemu su se nalazila četvorica mladića koji su prošli s lakšim ozljedama. Samo nekoliko sekundi kasnije na oba ova vozila naletjelo je i treće vozilo marke Opel kadett. Špirić je u snažnome udaru zadobio ozljede i smješten je u Klinički bolnički centar u Banjoj Luci nakon prometne nezgode.
Ministar je oko ponoći dovezen u Kliničku bolnicu vozilom Hitne pomoći gdje mu je, uz ostalo, dijagnosticirano da ima napuknuće zdjelice, rekla je glasnogovornica KBC-a Banja Luka Tamara Radlović. Uz to zadobio je i druge manje ozljede. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i nalazi se na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra. 
Tijekom jučerašnjih poslijepodnevnih sati dopredsjedatelj Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice je podvrgnut operacijskome zahvatu u KBC-u u Banjoj Luci. Operiran mu je kuk, a liječnički tim bio je zadovoljan zahvatom. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, no predviđa se da će oporavak trajati nekoliko tjedana zbog ozbiljnijih ozljeda koje je zadobio. Osim ministra financija i riznice BiH, u prometnoj nezgodi ozlijeđen je i njegov vozač kojemu je također pružena liječnička pomoć u Kliničkoj bolnici u Banjoj Luci.  

Bogata karijera

Nikola Špirić je od 2006. do 2011. godine obnašao dužnost predsjedatelja Vijeća ministara BiH, a ujedno je i visoki dužnosnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika. Špirić je i sveučilišni profesor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?