nogomet

Sloboda “prekrižila” sedmoricu igrača, želi dovesti strance

25.05.2016.
u 07:30

Sedmorica igrača Slobode neće biti na popisu za iduću sezonu, a s nekolicinom se još razgovara o eventualnom produljenju ugovora, izjavio je za Fenu trener Slobode Husref Musemić.

Odriješene ruke da mogu potražiti novi klub dobili su Slobodan Lakičević, Perica Ivetić, Anes Haurdić i Adnan Salihović, dok će na posudbu otići Omar Pršeš, Mirza Hamzabegović i Ermin Musić. Većini je istekao ugovor i trener Musemić odlučio je za njihove pozicije potražiti nove igrače. Nije poznat status Aleksandra Nikolića koji je na posudbi u prvoligašu Radničkom iz Lukavca. Ugovor je istekao i Sulejmanu Krpiću, Harisu Mehmedagiću, Mersudinu Ahmetoviću, Ivanu Kostiću i Elvisu Sariću, ali će s njima biti obavljeni razgovoru o eventualnom ostanku u klubu.

- Moramo se pojačati na nekim pozicijama, tako da u obzir dolaze i igrači iz inozemstva. Hoće li oni biti iz okruženja ili iz Češke, Poljske ili neke treće zemlje, vidjet ćemo. Predsjedniku sam dao popis nogometaša na koje ne računam, ali i pozicije na kojima moramo potražiti kvalitetne nogometaše. Potreban nam je lijevi bočni, stoper, krilni napadač - iskren je bio trener Musemić.

Za sada je u Slobodu došao jedino vratar Filip Erić iz zvorničke Drine. S njim su razgovori obavljeni još jesenas i trebao bi, uz Kenana Pirića, biti dugoročno rješenje tuzlanskog premijerligaša.

Fena saznaje kako je na popisu Slobodinih želja i 23-godišnji Germain Kouadio iz Obale Bjelokosti koji je nastupao za Sarajevo i Travnik. Njega, navodno, žele još neki bh. klubovi, među kojima i novi prvak Zrinjski.

U potragu za novim igračima krenuli su, na Musemićev prijedlog, direktor Saša Vugdalić i predsjednik Azmir Husić koji trenutačno nije u BiH. Tuzlacima će za novu sezonu trebati najmanje desetak novih igrača.

Nova kadrovska križaljka u Slobodi trebala bi biti riješena do 1. lipnja, dok će pripreme službeno početi 10. lipnja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije