Premijer liga BiH

Sloboda osvojila bod na Koševu

Sarajevo- sloboda
01.10.2016.
u 17:24

Sarajevo je na Koševu ugostilo Slobodu u utakmici 11. kola Premijer lige BiH, a na kraju nije bilo pobjednika (1:1). 

Prvu kakvu-takvu priliku imali su domaći i to u šestoj minuti, kada je Crnkićev udarac zaustavio Pirić. Dobrih 20 minuta ništa se spektakularno nije događalo na Koševu, a u 30. minuti Mihojevićev udarac je blokirao Krpić. U 32. minuti iz dobre pozicije Hebibović gađa preko živog zida i preko gola, piše sportsport.ba

Sarajevo je okrunilo incijativu golom u 38. minuti. Ivetić je asistirao, a Ahmetović sjajno glavom zatresao mrežu bivšeg kluba, no nije se želio radovati. Do kraja prvog dijela vrijedi istaknuti i udarac Hodžića, ali je Pirić uhvatio loptu iz drugog pokušaja. 

Sloboda je krenula odlučnije i hrabrije u drugo poluvrijeme i brzo je stigla do izjednačenja. Igrala se 52. minuta kada je Krpić poput Ahmetovića zatresao mrežu bivšeg tima. Nakon toga, ritam igre kao da je malo opao, mada su incijativu očekivano imali domaći nogometaši, no teško su dolazili do prilika protiv u drugom dijelu dobro postavljene gostujuće ekipe. 

Imao je Novaković sjajnu priliku glavom, ali je Pirić fantastično obranio u 73. minuti, ali ostalo je 1:1 do kraja i ovaj bod puno je važniji za goste, koji prolaze kroz određene turbulencije nakon odlaska predsjednika Azmira Husića i trenera Husref Musemića. 

Treba dodati da je bodo tim imao nekoliko velikih prilika u samoj završnici, ali nisu uspjeli ni Ahmetović, a ni Anđušić donijeti pobjedu Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije