1. pretkolo Europske lige

Sloboda i Beitar odigrali bez golova

sloboda
30.06.2016.
u 20:11

U 1. pretkolu Europske lige Sloboda je na stadionu Bilino Polje remizirala s Beitar Jerusalemom. Konačan rezultat bio je 0:0.

Trener Slobode Husref Musemić na teren je poslao sljedeću postavu: Pirić, Kostić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Ordagić, Stjepanović, Govedarica, Mehidić i Merzić, dok su za Beitar zaigrali Kleyman, Rueda, Mori, Atzily, Scechter, Einbinder, Claudemir, Valpoort, Moyal, Mishan, Magbo, piše Klix.

Utakmica nije donijela mnogo uzbuđenja na početku, igralo se oprezno i najveća bitka odvijala se na sredini terena. Gosti su napravili nekoliko grubih prekršaja i izazvali velika negodovanja s tribina Bilinog Polja koje je bilo poprilično dobro popunjeno.

Prva velika šansa na utakmici zbila se u 36. minuti kada je Schechterov udarac odbranio Pirić i spasio Slobodu.

Nakon prvog dijela bez mnogo šansi, Sloboda je bolje otvorila drugi dio i napravila nekoliko obećavajućih napada. Ipak, poslije početnog pritiska Slobode, Beitar je ponovno stigao do boljih prilika u kojima su se našli Claudemir koji u 53. minuti pogađa prečku, a onda prijeti i Schechter.

Svoju najbolju šansu Sloboda je imala u 67. minuti kada je Karić bio u odličnoj poziciji, ali je šutirao glavom pored gola.

Musemić je u posljednjih 10 minuta meča izvršio dvije izmjene. Veselinović je zamijenio Govedaricu, a kasnije je ušao i Grahovac umjesto Mehidića.

Uslijedio je ponovno razdoblje igre kada je Beitar dominirao, ali se Sloboda oslobodila pritiska i u finišu meča preko Kosrića imala šansu da povede u 82. minuti. 

Ipak, ostalo je 0:0 što je sasvim dobar rezultat za Tuzlake pošto su sačuvali svoju mrežu i eventualnim golom Slobode u gostima, Beitar mora slaviti ako želi proći dalje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?