Nikola Matić

Slavio u 5. rundi pred svojom publikom

SONY DSC
28.02.2017.
u 09:00

Tehničkim nokautom u petoj rundi i slavljem protiv Mađara Adama Kovasca Čapljinac Nikola Matić obranio je naslov međunarodnog prvaka BiH u profi boksu (kategorija do 72 kilograma).

Oduševljena publika

Bila je to i borba večeri na 16. izdanju borilačkog spektakla “Noć gladijatora” koji je u gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini organizirao kickboxing klub “Sensei” Čapljina. Iako se očekivala borba u svih deset predviđenih rundi, Nikola Matić je posao obavio na pola puta, a sve je učinio na opće veselje brojne domaće publike u čapljinskoj dvorani. Inače, može se kazati kako mu je publika bila dodatni vjetar u leđa u ovom meču.

- Odavno se nisam borio protiv težeg protivnika. Dobro sam se namučio jer sam ga cijelo vrijeme morao ganjati po ringu, ali, eto, isplatio se sav trud i želja da borbu na ovaj način okončam pred domaćom publikom, izjavio je Nikola Matić netom nakon borbe i primanja pojasa te brojnih čestitki u ringu.

Slavili svi domaći borci

Uz Nikolu Matića, i ostali su domaći borci iz KBK “Sensei” Čapljina slavili pobjede u svojim borbama. Tako je mladi Ivan Falak imao i svoju prvu službenu borbu u životu i na kraju je slavio protiv Karla Kovača iz Livna. Ivan Flak i Karlo Kovač imali su borbu po amaterskim pravilima.

U borbi amaterskog boksa uvjerljiv je bio i Ivan Blažević koji je tehničkim nokautom u 2. rundi meča slavio protiv Silvija Budimira iz Posušja.

I žene su se borile u ringu u Čapljini, pa je tako Čapljinka Matija Šimović u borbi profi boksa slavila protiv Mađarice Bianke Nađ. Šimović je na najbolji način označila svoj povratak u svijet borilačkih sportova. U profi boksu uspješan je bio i domaći borac Petar Mrvalj koji je u dosta žestokoj borbi slavio protiv Mađara Andora Fila. Njegov je meč također podigao publiku na noge. U K1 borbama slavili su Agron Preteny (Split) protiv Muhameda Mahmića iz Zenice te Luka Tomić (Split) protiv Rasima Bašića iz Sarajeva. Jedna je borba u profi boksu završila neodlučeno, i to između Metkovca Ivana Vladimira i Livnjaka Josipa Vidovića. Noć gladijatora su svojim nastupom upotpunili Čapljinske mažoretkinje i članovi taekwondo kluba Čapljina. Borilačkom spektaklu u Čapljini nazočili su brojni gosti i izaslanstva Probox i Kickboxing saveza BiH.

Sve u svemu, bila je to jedna pristojna borilačka revija na kojoj su domaći borci pružili dobre rezultate.

Organizatori se nadaju nastavku svog dobrog rada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije