Seksistička izjava

Skupština Srbije razriješila ministra obrane Gašića

Bratislava Gašića
05.02.2016.
u 21:52

Skupština Srbije izglasala je večeras razrješenje ministra obrane Bratislava Gašića nakon seksističkog komentara upućenog novinarki "B92" Zlatiji Labović iz prosinca 2015. godine.

Za smjenu je glasalo 195 poslanika, među kojima i izaslanici vlasti i opozicije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ranije danas poslanike Skupštine Srbije da podrže njegovu odluku o razrješenju Gašića.

Vučić je, obrazlažući prijedlog pred izaslanicima Skupštine Srbije, rekao da je to učinio zbog izjave, ali i pristojnosti i moralnosti koja se od ministara očekuje, a ne zato što spori njegove rezultate.

On je naglasio da rezultate koje je Gašić postigao kao ministar odbrane ne spori jer su oni veoma dobri, te da je uradio mnogo i za Ministarstvo i za Vojsku, kao i namjensku industriju.

"Gašić sebi nikada ne bi poželio da kleči i znam da nije poželio ni devojci kojoj je to rekao. On je to rekao tek tako, ali mora snositi odgovornost i političke posljedice", naglasio je Vučić.

Sjednicu, koja je počela danas u podne, su oko 16.30 sati napustili izaslanici SNS-a, SPS-a i njihovi koalicijski partneri zbog uvrede izaslanika Demokratske stranke /DS/ Dragana Šutanovca upućene predsjedniku parlamenta Maji Gojković na društvenoj mreži "Twitter".

Šutanovac je na "Twitteru" napisao "Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi... reality Skupština".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je predsjednik SNS-a, rekao je da mu je žao što nema isprike od Šutanovca i da bi rado izašao sa svojim kolegama, ali da, kao predlagač, mora ostati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije