Omladinski nogomet

Skoko: Rad s djecom vratio me u nogomet

Nogomet
Foto: Marijan Sivrić
08.03.2015.
u 10:09

Nekada sjajni nogometaš Zrinjskog Tihomir Tiki Skoko već četvrtu godinu vodi jednu od mladih ekipa HŠK Zrinjski

Na nogometnom turniru mlađih dobi Međugorje Cup 2015., koji se održava na igralištima SC u Međugorju, sudjeluju i četiri mlade momčadi Zrinjskog.

Nastup četiri mlade momčadi

Oni sudjeluju u četiri dobne skupine. Najmlađa ekipa igrača 2006. godišta najviše je do sada pokazala na ovom velikom turniru na kojem sudjeluju 84 momčadi, među kojima je i talijanska Atalanta.

Dječaci koje vodi Tihomir Tiki Skoko najučinkovitija su momčad na turniru. Na četiri utakmice u skupini 2006. postigli su rekordnih 26 pogodaka. Brotnjo su svladali 9:2, Dubrovnik 6:1, Tomislav 4:3 i Union 7:2. U grupnoj fazi njihov igrač Luka Cvitković postigao je nevjerojatnih 10 pogodaka i vjerojatno će biti najbolji strijelac u ovoj dobnoj skupini.

- Ovu našu skupinu prošli smo s osvojenih svih 12 bodova. Nisu me toliko ni iznenadili moji igrači, vjerovao sam u njih. Odlična je ovo generacija koja tek stasava, kazao nam je Skoko.

Na našu konstataciju kako su vrlo učinkoviti jer na turniru u Međugorju su svakom zabili najmanje četiri pogotka svakoj momčadi, a utakmice se igraju dva puta po 20 minuta, Skoko je dodao:

- Na tome i radimo da su što bolji pred protivničkim golom, da što više šutiraju prema golu. Bez šutiranja nema pogodaka i to ih pokušavam prvo naučiti. To djeca prihvaćaju i stvarno su odlični. Napomenuo bih kako je u ovoj momčadi godišta 2006. polovina igrača koji su mlađi godinu dana, odnosno oni su 2007. godište, a to u nogometu na ovoj razini može biti velika razlika, a ovako je to naša prednost.

I Skoko pohvalio Cvitkovića

- I na turniru u Čitluku je proglašen za najboljeg igrača. U isto vrijeme je najbolji strijelac, što govori kako njegove igre u Međugorju, također, nisu slučajnost. Ovdje je 14 igrača koji su izabrani od 70 prijavljenih. Momci su kvalitetni, dobro rade i prava su klapa, kazao nam je jedan od nekadašnjih poznatih nogometaša Zrinjskoga.

- Super je raditi s mladima. Ovo je mene takoreći vratilo u život. Nisam deset godina igrao nogomet. Rano sam prestao i baš mi je nedostajao nogomet. Vratio mi se na najbolji način, kroz rad s djecom. Ovo je stvarno odličan sportski događaj. Oduševljen sam gostoprimstvom i organizacijom. Zahvalio bih se organizatorima koji su prikupili ovako veliki broj momčadi - zaključio je Tiki. Već danas dječaci Zrinskoga za finale turnira borit će se protiv drugoplasirane momčadi iz skupine B.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?