SEHA liga

Skauti pripremaju osvetu Lini Červaru

izvodjac
Foto: Bljesak.info
28.02.2017.
u 09:43

Rukometni Ljubuški se danas budi. Utakmica 17. kola SEHA Gaszprom lige, Izviđač Central osiguranje – Metalurg, prva je službena u ovoj godini. Istina, skauti su u službena natjecanja startali susretom protiv europskog doprvaka Veszprema, ali bilo je to već poodavno, 5. veljače, u gostima. Bez obzira na to što je protivnik Izviđača CO također stanovnik donjeg doma SEHA lige, utakmica ima svoj natjecateljski naboj. Makedonski doprvak veliki je dužnik Ljubušaka koje je u prvoj utakmici pošteno “izdevetao”, bilo je čak 36:22. Poraz je bio tim teži jer su skauti gajili nadu da u Skoplju mogu nešto više učiniti, a “popili” su porciju od 14 komada.

Izazov

Utakmica nije izazov samo za rukometaše, nego i za trenera Zdenka Grbavca, koji je u prilici nadmudriti velikog Maga iz Umaga Linu Červara. To je uvijek lijep osjećaj, taman se radilo o borbi za ostanak. Naravno, utakmica ima svoje draži i za publiku. Nastojat će “pogurati” svoje ljubimce prema drugoj pobjedi, a usput će vidjeti i Ratka Nikolića, srbijanskog internacionalca, koji je angažiran stabilizirati mlađahne skaute. Dakle, puno je razloga koji večerašnji dvoboj čine važnijim nego što on natjecateljski jest.

Na uobičajenoj konferenciji za novinare uoči utakmica SEHA lige, Zdenko Grbavac, trener Izviđača, kazao je:

- Sama činjenica da Lino već godinama vodi Metalurg dovoljna je ilustracija vrijednosti našeg protivnika.

Nije Metalurg momčad iz prethodnih godina, međutim, u posljednje tri utakmice SEHA lige nanizali su tri pobjede, jednu su zabilježili i u Ligi prvaka, što jasno govori da su u usponu forme. Mi smo dolje doživjeli jedan od najtežih poraza u SEHA ligi, uz jednu od najlošijih igara. To nam je dodatni motiv, uzvratiti Metalurgu. Njihova prednost je što su u punom natjecateljskom ritmu, dok smo mi odigrali samo jednu tešku utakmicu protiv Veszprema, i to početkom mjeseca. U međuvremenu smo imali provjere protiv Leotara, koje baš i nisu pravo mjerilo forme. Ali nadam se da će moji igrači pred domaćom publikom, nošeni voljom i željom, pružiti dobru igru.

Popravljanje bodovnog salda

Mateo Rodin, desni vanjski Izviđača CO, uoči susreta koji daje nadu u popravljanje skromnog bodovnog salda, naglasio je:

- Jači smo za Ratka Nikolića, što je za nas veliko pojačanje. Ostali igrači, s iznimkom Davida Mandića, koji se žalio na bol u preponi, zdravi su. Međutim, i Mandić će biti u sastavu pa se nadam da ćemo uz podršku s tribina pružiti dobru igru i ostvariti drugu pobjedu.

Utakmica 17. kola SEHA Gaszprom lige Izviđač CO – Metalurg počet će u 17 sati, uz izravan prijenos na BHT 1. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije