zanima ih politika zemlje

Sjeverna Koreja: Nije važno tko je predsjednik SAD-a

Kim Jong
Reuters/PIXSELL
15.11.2016.
u 21:32

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje Kim Jong Ho izjavio je danas da ta zemlja ne brine tko je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), ali radije žele znati hoće li SAD okončati svoju "neprijateljsku politiku", prenosi AP.

- Najvažnije je to hoće li SAD imati volju da prekinu svoju neprijateljsku politiku prema Sjevernoj Koreji - rekao je Kim na konferenciji za novinare u sjedištu Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku, održanoj nakon zasjedanja komiteta UN o nacrtu Rezolucije o "rasprostranjenom i grubom kršenju ljudskih prava" u azijskim zemljama.

Sjeverna Koreja ranije je osudila SAD i Južnu Koreju za pripremanje rata, tako što godišnje održavaju zajedničke vojne vežbe, prenosi Reuters.

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Trump u svibnju je kazao da namjerava razgovarati sa sjevernokorejskim liderom Kim Jongom, kako bi zaustavio nuklearni program Pjongjanga.

Sjeverna Koreja je pod sankcijama UN-a od 2006. godine, a u ožujku ove godine te sankcije su produžene nakon nuklearne probe održane u siječnju i veljači ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije