Opet su ljuti:

Sjeverna Koreja ispalila dvije rakete u more

fgj
02.03.2015.
u 10:17

Rakete dometa 490 km ispaljene su iz grada Nampoa, a završile su u moru istočno od korejskog poluotoka. Rakete su odgovor na vojnu vježbu Južne Koreje i SAD-a

Sjeverna Koreja ispalila je dvije rakete kratkog dometa u more kao odgovor na početak redovite vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje. Rakete dometa 490 kilometara ispaljene su iz zapadnog grada Nampoa, a završile su u moru istočno od korejskog poluotoka. Pretpostavlja se da je riječ o raketama Scud Cs ili Scud Ds. - Ova vojna vježba je nedopustiva agresija na nacionalni suverenitet. Protiv nje se treba boriti nemilosrdnim udarima - stoji u izjavi sjevernokorejskih dužnosnika koju je prenijela tamošnja agencija KCNA. Vježba u trajanju od 12 dana kojoj sudjeluju deseci tisuća američkih i južnokorejskih vojnika redovito izaziva bijes u Pyongyangu. Iako Washington i Seoul vježbu opisuju kao miroljubivu, za Sjevernu Koreju ona predstavlja probu invazije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije