Nakon 35 godina

Sjećanje na grupu Azra u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru

azra
25.11.2015.
u 06:30

MC Pavarotti organizira večer sjećanja na grupu Azra, a taj nimalo lak zadatak obavit će Jimmy Budeš (klavir/klavijature) i saksofonist Marin Klarić

Prošlo je 35 godina od objavljivanja prvog, istoimenog albuma grupe Azra. Album je rezime već tada zagrebačkoj klupskoj publici dobro znanih pjesama. Zanimljivo je da produkciju potpisuje Drago Mlinarec i, bez obzira što je zvuk na albumu bio svjetlosnim godinama daleko od Štulićevih očekivanja, album "Azra" se smatra jednim od najjačih debija na ex-yu sceni. 

Radovi kao "Sunčana strana ulice" (1981.), "Ravno do dna" (1982.) i "Filigranski pločnici" (1982.) grupu Azra će učiniti najslušanijim rock sastavom tog razdoblja, a Branimir Johnny Štulić će postati neformalni, alisvakako najutjecajniji glasnogovornik urbane mladeži.

MC Pavarotti organizira večer sjećanja na grupu Azra, a taj nimalo lak zadatak obavit će Jimmy Budeš (klavir/klavijature) i saksofonist Marin Klarić. Bit će to vrlo zanimljivo akustično podsjećanje, a nakon koncerta bit će prikazana snimka zagrebačkog koncerta "Zadovoljština".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije