Zidane:

Situacija je dobra, ali ako ne prođemo, bit će to katastrofa

Zidane
03.05.2016.
u 15:16

Cristiano Ronaldo je spreman 100% i igrat će sutra, dok Karim Benzema i Casemiro imaju problema i nisam želi s njima riskirati. Imam igrače koji ih mogu zamijeniti, započeo je konferenciju za medije trener Real Madrida Zinedine Zidane uoči uzvatne utakmice polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Prva utakmica na Etihadu završila je bez golova 0:0, a kraljevi su veliki favoriti uoči uzvrata, prenosi Goal.

"Nismo osvojili ništa do sad, ali situacija je dobra. Dat ćemo sve od sebe sutra da prođemo u finale. Bit će teško. Ako ne prođemo, da, bit će to katastrofa. Želimo finale."

"Sigurno da nas očekuje kompliciranija utakmica nego što je bila prva jer se sve odlučuje. Pripremamo se kao i uvijek, respektiramo protivnika. Imaju odlične igrače, posebno u napadu. Ne mogu reći da ćemo zabiti dva ili tri gola, to ne postoji u nogometu. Znamo da smo podpritiskom od prve do posljednje minute, ali spremni smo na to."

"Agüero je ključni njihov igrač, ali nećemo ga čuvati posebno, svaki je jednako opasan. Najvažnije je kako ćemo mi odigrati."

Građani dolaze nakon poraza 4:2 od Southamptona.

"Gledao sam tu utakmicu, ali nemam mišljenje o njoj. Sutra je neka sasvim druga priča."

Iako nema Benzeme, sustav se neće mijenjati.

"Uvijek igramo isto, posebno kad znamo da sutra igramo kod kuće."

"Nadam se da možemo ponoviti igru iz drugog poluvremena iz Manchestera, ali i nešto zabiti, što je najvažnije u nogometu. Moramo razmišljati samo o sebi, pokušati odigrati presing."

"Morat ćemo se dobro braniti, kao momčad. Ali nije tu samo Kroos bitan, već cijela momčad."

Ronaldo ga je neki dan hvalio, Zidane uzvraća.

"Imam dobar odnos s njim. Za mene je vrlo važno da igrač može razgovarati s trenerom tako. Znam da radi dobar posao."

Kakva će biti poruka igračima pred utakmicu.

"Znaju kakva je utakmica pred njima. Ja ću utakmicu pripremiti kao i inače. Igrači znaju protiv koga igraju i da nam protivnik može stvoriti probleme, ali motiva im ne nedostaje."

Za kraj se osvrnuo i na Leicester.

"Čuda ne postoje u nogometu. Imali su sjajnu sezonu. Ranieri je napravio sjajan posao. Sretan sam zbog njih. Treba cijeniti taj njihov prvi naslov. To nije čudo jer su to zaslužili."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?