Metalleghe bio bolji

Širokom Liga za prvaka još više pobjegla, ostala samo teorija

26.02.2017.
u 09:00

Metalleghe je u prvom kolu proljetnog nastavka prvenstva u Banjoj Luci svladao Široki Brijeg 1:0 na “neutralnom” travnjaku banjolučkoga Gradskog stadiona. Pogodak odluke pao je u 28. minuti.

Sulejman je Smajić “probio desni bok”, bez ičijeg ometanja ubacio loptu u sredinu, a Antonio Vidović sve je budno pratio i između “duboko ukopanih” braniča s Pecare lijepim potezom svladao nemoćnog vratara Širokoga Antonija Soldu.

Gol iz prve izgledne prigode

Bila je to prva izgledna prigoda Jajčana, koji su do tada uglavnom držali obrambene položaje, ne pokazujući veće ambicije u igri prema naprijed.

Rekli bismo, dobra taktika, koju smušeni napadači s Pecare nisu uspijevali “pročitati”. Oni su doduše imali veći posjed lopte, imali su i niz kornera, ali to im nije donijelo ništa vrijedno spomena.

Do promjene je ipak moglo doći u 7. minuti, kada je Ivan Krstanović nakon jednog kornera nadvisio u skoku visoke braniče Metalleghea i glavom poslao loptu u sami lijevi gornji kut, ali vratar Nevres Fejzić odlično je obranio.

Stihijski napadi

Zatim su Širokobriježani nastavili jalovim stihijskim napadima do odlaska na odmor.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena bili su blizu izjednačenja, ali je Ivan Sesar iz blizine poslao loptu pored vratnice u gol-aut.

U nastavku, Široki je krenuo nešto ambicioznije, ali nimalo opasnije za vratara Fejzića.

Napadi gostiju slamali su se prije nego što su i pokušali uputiti udarac na vrata. Širokobriježanima nisu pomogle ni tri izmjene.

Prvo je ušao Wagner, kasnije Mateo Sivrić i Stjepan Lončar. Što se igra više bližila kraju, Jajčani su više “krali” vrijeme, a nemoćni gosti strpljenje.

Ivan Krstanović je u 75. minuti ipak imao zgodnu prigodu izjednačiti, ali opet se istaknuo Fejzić odličnom obranom. Pobjednik je mogao biti odlučen drugim pogotkom za Metalleghe u 89. minuti, ali se istaknuo Soldo dobrom obranom obranivši iz blizine udarac pričuve Elvedina Aletića.

Metalleghe je pobjedom povećao izglede za ostanak, dok je Široki Brijeg svoje ionako male izglede za ulazak u Ligu za prvaka još umanjio i sveo na teoriju. Jajčani u 20. kolu gostuju u Tuzli, a Široki na Pecari ugošćuje Radnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije