Vodeći Široki s novim trenerom večeras (19.30) ugošćuje Mladost

Širokom je bilo dosta 413 minuta bez pogotka...

nogomet
Foto: Stojan Lasić
22.04.2015.
u 10:55

Kombinacije: Brekalo, Tai i Kresinger ni večeras nisu u konkurenciji za nastup, ali i bez njih je pobjeda imperativ

Do 18. kola napad Širokoga Brijega bio je najučinkovitiji u ligi, ali nakon što je 4. travnja na utakmici 19. kola Boris Pandža u 37. minuti glavom zabio pogodak Slobodi, kojim je donio pobjedu svojoj momčadi, Širokobriježani su odigrali još četiri utakmice.

Začarana mreža

U svim je tim susretima mreža protivnika za njih bila začarana - Zvijezda 0:0, Borac 0:0, Borac (kup) 0:0 i Velež 0:1. Dakle, punih 413 minuta nisu zabili pogodak, što bi bilo previše i za momčad koja se bori za ostanak, a kamoli za momčad koja juriša na naslov prvaka. A Široki je taj naslov davno zacrtao... Jedna od posljedica niza neuspjeha bila je smjena trenera Slavena Muse, nakon što je 2,5 godine vodio momčad, te osvojio Kup BiH, dva puta izveo momčad u Europu i afirmirao niz mladih igrača. Druga je posljedica imenovanje za trenera Blaža Sliškovića koji je ipak naslijedio momčad na vrhu ljestvice i s dobrim izgledima za ulazak u finale Kupa. Ne znamo je li se Slišković raspitivao kod Muse o stanju u momčadi. Uoči prvoga treninga na Blatu klupski su čelnici igračima održali “slovo” i obećali novčane kazne. Za sada ne znamo kolike su. U ponedjeljak je prvi Bakin trening trajao oko sat i pol. Sve se radilo s loptom, malo igralo međusobno.

Znaju što im je činiti

Vjerojatno je Slišković tek nakon sinoćnjeg treninga odredio sastav koji će večeras u 19.30 istrčati protiv Mladosti. Sastav od kojega se ultimativno traži pobjeda.

- Znamo što nam je činiti i da nema lakih protivnika, za pobjedu će trebati puno truda. Spremni smo “poginuti”, ja prvi. Ne izlazi mi još iz glave prigoda koju sam zapucao u 90. minuti protiv Borca. Eh, da smo tada pobijedili... I protiv Veleža sam bio u prigodi, čak dobro pucao, ali je Bobić obranio. Večeras će biti druga pjesma, nada se Josip Ćorluka, jesenas asistent za oba pogotka Mladosti Wagneru i Ivankoviću (2:0).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije