Rezultatska kriza

Širokobriježani velikodušno “častili” momčad Mladosti

30.08.2016.
u 09:00

- Teško je naći prave riječi kojima bih opisao naš poraz. Imali smo 1:0 vodstvo, imali kontrolu igre... Vidio sam kako naš vratar Antonio Soldo hvata loptu, a moji obrambeni igrači kreću prema naprijed. Gledao sam prema središtu travnjaka, a onda čuo: gooool, izjavio je odmah po završetku utakmice u Doboju u mikrofone BHTV trener Širokobriježana Branko Karačić.

Velika podrška

Karačić nije vidio da je Soldo ispustio loptu, Faruk Gačan je ubacio u sredinu, a natrčali Anel Husić poslao u mrežu za 1:1. Bio je to šok za goste s Pecare, pa je uslijedio još jedan. Stipe Marković sudario se s Darkom Boškovićem na ulasku u šesnaesterac. Sudac Irfan Peljto (njega na Pecari pamte samo po zlu!) sa zadrškom je pokazao na bijelu točku. Nitko ne tvrdi da nije bio jedanaesterac, ali buni ta zadrška... Osim ako Peljto nije odugovlačio čekajući što će mu šapnuti pomoćnik Davor Beljo, koji je bio u poziciji vidjeti točno što se dogodilo.

Teško je reći je li bilo kontakta Markovića i Boškovića, a ako jest, je li kontakt bio “unutra”... Uskoro je uslijedila nova pogreška. Ivan Sesar na sredini je travnjaka “častio” loptom Husića, koji se sjurio k vrataru Soldi i lakoćom zabio za pobjedu 3:1:

- Sami smo darovali pobjedu Mladosti! Ostaje mi čestitati joj, širio je ruke nakon utakmice još vrući Karačić u mikrofon BHTV, nakon što je Široki prosuo vodstvo, a igra mu se raspala čim je Mladost izjednačila. Široki je mogao već u prvih 20 minuta osigurati pobjedu.

Zrele prigode

Wagner, Ćorluka i Brekalo imali su zrele prigode, ali nisu pogađali ili ih je osujetio domaći vratar Adnan Hadžić. U nastavku su prijetili i domaći, pa je Aladin Isaković u 58. minuti zatresao vratnicu. Wagner je iz slobodnog udarca (62) gađao rašlje, Hadžić jedva obranio.

Pogodak za vodstvo Širokoga zabio je Wagner glavom iz “nemoguće” pozicije, nakon što ga je u mrtvom kutu s lijeve strane “našao” Stefan Barić. Onda je uslijedilo gore opisano... Širokom ovo nije prvi ovakav poraz. Sjetimo se onih 2:3 u Mostaru, i 3:4 na Pecari, oba puta protiv Zrinjskog. A jesenas na Pecari Vitez i Sloboda osvojili su po bod, iako su gubili 0:1 i 0:2. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije