Liga 6

Široki sve dalje od doigravanja, Zrinjski prekinuo pozitivan niz

BiH,24.03.2016.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Student - Sloboda Photo:Stojan Lasic
01.04.2016.
u 11:00

Nakon poraza u šestom kolu od Igokee, Široki je sve dalje od doigravanja te se nalazi na posljednjem, šestom mjestu Lige za prvaka. Vrh ljestvice s maksimalnim učinkom drži Igokea. Mladost je neočekivano slavila u Trebinju i s četiri pobjede na korak je do doigravanja četiri najbolje plasirane momčadi.

(Relativno) laka pobjeda

Sparsi su na svom parketu relativno lako s 80:63 pobijedili Kakanj i upisali treću pobjedu s kojom se trenutačno nalaze na trećem mjestu. Četvrto i peto mjesto s dvije pobjede dijele Leotar i Kakanj, dok Široki ima samo jednu pobjedu. Za očekivati je u nastavku natjecanja, u preostala četiri kola, veliku borbu za mjesta koja donose doigravanje. U Ligi za ostanak Zrinjski je neočekivano pokleknuo pred svojim navijačima od Bošnjaka i tako prekinuo sjajan niz od pet uzastopnih pobjeda. No, unatoč porazu, Mostarci su ostali na vrhu ljestvice i bodovno su izjednačeni s Bošnjakom. Mlađi mostarski klub Student visoko je 90:57 poražen u Bijeljini od izravnog konkurenta za ostanak BN Basketa. Student je u Bijeljinu stigao bez svog najboljeg igrača Rizvića i gotovo se unaprijed predao. Nisu mostarski košarkaši bili na razini.

Grčevita borba za ostanak

Igračima Samira Lerića slijedi grčevita borba za ostanak i trenutačno upravo s BN Basketom dijele posljednje mjesto na ljestvici. Sloboda je pobijedila Građanski i za pobjedu je više, kao i Građanski, odmaknula od posljednjeg dvojca.

Rezultati 6. kola Lige za prvaka: Široki - Igokea 78:85, Leotar Swisslion - Mladost 82:87, Spars - Kakanj 80:63. Poredak: Igokea 6-0, Mladost 4-2, Spars 3-3, Leotar Swisslion i Kakanj 2-4, Široki 1-5. Rezultati 6. kola Lige za ostanak: Zrinjski - Bošnjak 72:77, BN Basket - Student 90:57, Sloboda - Građanski Bobar 81:72. Poredak: Zrinjski i Bošnjak 9-7, Sloboda i Građanski Bobar 8-8, BN Basket i Student 7-9.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije