Liga 10

Široki ostao s izgledima za Ligu za prvaka

siroki
23.01.2017.
u 08:00

Košarkaši Širokog pobijedili su na gostovanju Kakanj u 12. kolu Lige 10 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine, dok je drugoplasirani sastav lige Zrinjski poražen na gostovanju od posljednjeg Bošnjaka.

Neočekivana pobjeda

Petu prvenstvenu pobjedu Široki je ostvario pomalo neočekivano na gostovanju kod Kaknja, koji je slovio za velikog favorita na susretu. Širokobriježani su u Kakanj stigli bez otpisanog američkog braniča Rowea, nedovoljno oporavljenog centra Kaštropila, te prvog trenera Mladena Vuškovića, koji je imao smrtni slučaj u obitelji.

Unatoč takvim okolnostima, Široki je odigrao briljantno prvo poluvrijeme i stekao nenadoknadivu prednost. Istina, prednost od 19 poena razlike u 19. minuti prvoga poluvremena domaći igrači sustigli su i prestigli kada je Svilar tricom 19 sekundi prije kraja donio 92:91 prednost Kaknju. Istom mjerom uzvratio je najbolji igrač susreta Močnik i donio petu prvenstvenu pobjedu svojoj momčadi. U sastavu Širokog uz odličnog Slovenca istaknuli su se braća Drežnjak, kapetan Karačić, Čolak i Kaštropil. Kod domaćina pomalo kasno u posljednjoj četvrtini proradili su Svilar, Dželmo, dok je Tomić unatoč ozljedi u posljednjoj četvrtini imao najstabilniju igru. Širokobriježani su nakon pobjede ostali s izgledima za prolazak u Ligu za prvaka.

Neočekivani poraz

Zrinjski je neočekivano poražen u Hadžićima od posljednjeg Bošnjaka. Unatoč porazu, Zrinjski se zadržao na drugom mjestu ljestvice. Za pobjedu domaćina najzaslužniji su Dovadžija, Tuljković i Mujić, a u sastavu iz Mostara bolji od ostalih bili su Knežević i Đurasović.

Leotar je upisao petu prvenstvenu pobjedu nadigravši Spars iz Sarajeva. Trebinjci su odigrali dobro u prvoj i posljednjoj četvrtini, dok je sastav iz Sarajeva cijeli susret odigrao dobro, ali je bez podrške ostalih igrača ostao branič Jovanović koji je upisao 31 poen.

U Tuzli Sloboda je uz veliku podršku s tribina pobijedila Mladost i došla do sedme prvenstvene pobjede. Hasandić, Rikalo, Dumić, Muratović i Latifagić najzaslužniji su za pobjedu Tuzlaka u susretu gdje će sav prihod od prodanih ulaznica ići u korist liječenja njihova nekadašnjeg igrača Slađana Stojkovića. Uz Slobodu u akciju pomoći teško oboljelom košarkašu uključili su se svi klubovi za koje je Stojković igrao.

Rezultati 12. kola: Kakanj – Široki 92:94, Bošnjak – Zrinjski 85:71, Leotar Swisslion – Spars 80:70, Sloboda – Mladost 96:86, Građanski – Bosna, Royal Jelly odgođeno. Poredak: Bosna Royal Jelly 9-2, Zrinjski 8-4, Kakanj i Sloboda 7-4, Spars 6-6, Široki, Leotar Swisslion i Mladost 5-7, Bošnjak 3-9, Građanski 3-8.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije