Premijer liga BiH

Široki na Otoku odlazi po bodove, Europu i rušenje tradicije

30.04.2016.
u 07:00

Jedini klub u Premijer ligi BiH s kojim Široki Brijeg ima negativnu bilancu je Olimpic. Nakon uspostave zajedničke Premijer lige BiH, ovi su se klubovi susreli 13 puta (plus četiri susreta u Kupu BiH), piše Večernji list BiH.

Negativan omjer

Ovo je ukupni učinak Širokobriježana: od 13 odigranih utakmica, ostvarili su 2 pobjede, 8 puta igrali neodlučeno, te su 3 puta poraženi, uz ukupnu gol-razliku od 8 postignutih i 11 primljenih pogodaka. Od dvije pobjede protiv Vukova, prvu su Širokobriježani upisali u Sarajevu u sezoni 2009./10. (1:0 - Ivanković), ali ne na Otoci, nego na Grbavici, gdje je Olimpic bio domaćin. Druga je bila jesenas na Pecari (2:1 - Wagner i Krstanović, za Olimpic Muharemović). Spomenuti Veldin Muharemović u pravilu postiže pogotke kada igra protiv Širokog Brijega, pa je po jedan zabio na sve tri posljednje međusobne utakmice. Trener momčadi s Pecare Slaven Musa dobro zna za ovaj podatak:

- Slažem se kako je Muharemović najbolji i najopasniji igrač Olimpica. Opasan je kada igra na desnom beku, opasan kao desno krilo... Ovaj put očekujem da zaigra bliže našim vratima, odmah iza napadača Mahira Karića. Ali, osim njih dvojice, trebamo pripaziti i na Anđušića, Vidovića i ostale. Mi smo Olimpicu zadnja prigoda za bijeg iz opasne zone, sigurno će napasti... Napast ćemo i mi, drugo nam ne preostaje kako bismo ostali u igri za Europu. Pa, valjda je vrijeme da napokon srušimo tradiciju neuspjeha na Otoci, rekao je Musa uoči puta u Sarajevo, a onda se požalio na vlastite probleme:

- Mislio sam kako će Ćorić, Pandža i Buhač, nakon što su izostali protiv Slavije, konkurirati za utakmicu s Olimpicom. Trenirali su, ali njihove su ozljede takve da neće u Sarajevo. Nema smisla da igraju ako nisu potpuno spremni. Bralić i Ćorluka zbog ozljeda su od ranije izvan stroja. Jutros se na treningu ozlijedio i Baraban, pa ni on neće u autobus za Sarajevo. Srećom, i Crnov je također imao problema, ali on je ipak zdrav i sposoban, rekao je Musa:

- Ćorića će, kao i protiv Slavije, mijenjati Karačić. Brekalo se nakon “žutice” vraća i bit će jedan od braniča. Drugi će biti ili Kožul ili Barišić. Ostalo vam je vjerojatno jasno...

Žele srušiti tradiciju

Hm, nije baš. Ali, ako već trebamo napisati jedanaestoricu, evo je: Soldo - Karačić, Brekalo, Barišić (Kožul), Marković - Sesar, Kožulj - Ajayi, Pehar, Crnov - Krstanović:

- Vrijeme je srušiti tu tradiciju na Otoci. U prvenstvu smo puno bodova prosuli, više ne smijemo ako mislimo izaći u Europu, rekao nam je Pehar koji je uoči puta u Sarajevo u dobrom raspoloženju pio kavu na Pecari u društvu Karačića i Menala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije