Liga 10 košarkaša BiH

Široki ispustio pobjedu, Zrinjski ‘pao’ u završnici

31.10.2016.
u 07:07

Osim susreta u Bijeljini gdje su gosti iz Sarajeva (Spars) olako pobijedili domaćina Građanski 88:68, u svim ostalim susretima drugoga kola Lige 10 košarkaša Bosne i Hercegovine bilo je do kraja potpuno neizvjesno i uzbudljivo. Široki je ispustio pobjedu u Hadžićima. Istina, tijekom susreta sve do posljednje četvrtine domaćin je češće imao prednost, ali Širokobriježani uspijevaju sustići vodstvo domaćina i četiri minute prije kraja steći prednost od 57:51.

Niz domaćina za pobjedu

Izgledalo je kako će se igrači Romea Bilinovca s pobjedom vratiti iz Hadžića, pogotovo što su dvije i pol minute prije kraja vodili s pet poena prednosti. No, tada domaćin vodstvo gostiju od 59:54 nizom od 7:0 pretvara u pobjedu. Široki ima za čim žaliti jer je bio vrlo blizu pobjedi. Pri neodlučenom rezultatu 59:59 trideset sekundi prije kraja promašili su nekoliko šutova, pa su domaći košarkaši sa zvukom sirene koševima Buze došli do pobjede i velikog veselja. I u Tuzli sama završnica bila je dosta uzbudljiva.

Tehničke odlučile susret

Domaći sastav uspio je doći do pobjede premda su gosti bili nezadovoljni suđenjem pa su u tim trenucima dobili i dvije tehničke pogreške (Draško Knežević i povratnik nakon ozljede kapetan Vedran Princ), koje su i prelomile rezultat. Bilo je uzbudljivo i u Kaknju. Gosti iz Sarajeva zasluženo su pobijedili i nakon dva kola Bosna je jedina momčad koja ima obje pobjede. Za njihov uspjeh u Kaknju najzaslužniji su Hagins i Šturanović, a kod Kaknja dobro su odigrali Svilar, Palavra, Dželmo i Vranješ. Neizvjesno je bilo i u Trebinju gdje je Leotar tijesno pobijedio Mladost. Kod domaćih igrača dobro su odigrali Đurasović i Radmilović, a kod gostiju iz Mrkonjić Grada Vuković i Nišanović. Bošnjak – Široki 61:59, Sloboda – Zrinjski 68:63, Kakanj – Bosna Royal Jelly 83:87, Leotar Swisslion – Mladost 66:64, Građanski – Spars 68:88. Poredak: Bosna Royal Jelly 2-0, Široki, Kakanj, Bošnjak, Leotar Swisslion, Mladost, Zrinjski, Sloboda 1-1, Građanski 0-2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije