Liga 10

Široki i Zrinjski na ispitu u Sarajevu

03.12.2016.
u 08:00

Sedmo kolo Lige 10 košarkaša Bosne i Hercegovine nudi zanimljive utakmice. Hercegovački dvojac Široki i Zrinjski odlazi u Sarajevo gdje će biti gosti, Široki u 17 sati igra protiv Bosne, dok će poslije njih u istoj dvorani Spars ugostiti Zrinjski. Riječ je vjerojatno i o dvije utakmice koje će privući i najviše pozornosti ljubitelja košarke.

Teška zadaća

Širokobriježane čeka teška zadaća. U proteklom tjednu ostali su bez trenera Romea Bilinovca i s klupe će ih voditi Mate Brekalo koji je imao uspješno, vatreno krštenje u Kupu protiv Posušja. Uz to, momčad je napustio i mladi branič Ljubo Zadro koji odlazi na školovanje u Ameriku.

Bosna drži vrh ljestvice i slovi kao favorit te će nastojati takvu ulogu i opravdati. Iz redova studenta čine sve kako bi našli financijska sredstva i vratili dug crnogorskom košarkašu Vučuroviću koji ih je prijavio FIBA-i koja je produljenjem roka za izmirenje duga Bosni dala stanovitu nadu za očuvanje kluba.

Bodovno izjednačeni na drugom mjestu Zrinjski i Spars odmjerit će snage u susretu gdje domaćini imaju ulogu blagog favorita. I jedni i drugi imaju svoje adute.

Trener domaćina Marko Trbić najviše očekuje od Peršića, Dukovića, Reljića i Zahiragića, dok Hrvoje Vlašić najviše vjeruje Princu, Šamadanu, Kneževiću i Demiću. I susret u Mrkonjić Gradu između Mladosti i Kaknja budi pozornost. Obje momčadi nalaze se na diobi drugoga mjesta na ljestvici.

Sastav trenera Josipa Pandže zbog domaćeg parketa ima prednost, ali ako žele pobjedu, morat će se dobro i potruditi, ali imati i dozu sportske sreće.

Leotaru u Trebinje stiže stari poznanik momčad tuzlanske Slobode.

Zanimljivi susreti

Uvijek su njihovi susreti bili zanimljivi, ali je gotovo po pravilu pobjeđivala domaća momčad.

U derbiju začelja Građanski će ugostiti Bošnjak iz Hadžića.

Domaća momčad nastojat će, nakon prošlotjedne dobre igre protiv Slobode, zadržati takvu igru u kojoj onda gosti ne bi imali izgleda za uspjeh.

Parovi 7. kola: 3. prosinca 2016. Bosna Royal Jelly - Široki 17, Spars –Zrinjski 19.30, Mladost – Kakanj 19, Leotar Swisslion – Sloboda 19.30, Građanski – Bošnjak 19.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?