Liga 12

Široki i Leotar pred Ligom za prvaka

01.02.2016.
u 07:00

Košarkaši Širokog pobijedili su 87:76 u derbiju 18. kola Lige 12 prvenstva košarkaša Mladost iz Mrkonjić Grada i četiri kola prije kraja prvoga dijela natjecanja došli nadomak Lige za prvaka (Lige 6). Širokobriježani su u svim elementima košarkaške igre nadvisili Mrkonjićane u igri koja je zaslužila veći broj gledatelja od dvjestotinjak, koliko ih se sakupilo na Pecari, piše Večernji list BiH.

Neumoljivi trojac

Osobito dobru igru pružila su trojica igrača, mladi krilni centar Ivan Karačić, prvi centar Krys Faber i branič - šuter May Kovačević. Karačić je pružio jednu od najboljih igara u majici svoga kluba, a za nešto više od sedamnaest minuta, koliko je proveo na parketu, upisao 24 poena. U prvom poluvremenu za svega trinaest minuta upisao je 21 poen. Mladi košarkaš je pogađao trice, atraktivno zakucavao, dijelio blokade i pobrao veliki pljesak s tribina. Kada bi sjeo na klupu, američki centar Faber nastavio je u sličnom ritmu. Uz mali broj gledatelja s tribina imao je i potporu supruge koja je stigla iz Amerike sa svoje dvoje male djece. Kovačević je ubacio 18 poena uz četiri trice. Zanimljivo je da je branič Segarić razigravajući centre nakupio 17 asistencija bez ubačenog poena. Solidnu igru pružili su još Novačić i Zubac, a kod gostiju petorica igrača imala su dvoznamenkasti učinak - Jeremić, Radukić, Svilar, Dujković i Knežević.

Blizu drugoga kruga natjecanja je i trebinjski Leotar koji je s minimalnih 81:80 pobijedio na gostovanju davljenika Vardu. Kakanj nije dopustio iznenađenje pobijedivši na svom parketu Slobodu čime je Tuzlake ostavio bez skoro ikakvih izgleda za prolaz u drugi krug. Pogođeni ozljedama Tuzlaci su u Kakanj došli sa svega deset igrača i imali osobito loš napadački učinak postigavši svega 59 poena, za razliku od domaćina koji je uknjižio dvanaest poena više.

U susretu koji se igrao za prijenos bodova u drugi krug, takozvanu Ligu za ostanak, Građanski je u burnoj završnici pobijedio Bošnjaka i upisao sedmu prvenstvenu pobjedu. Vodili su gosti 28 sekundi prije kraja s dva poena i imali napad. Napravili u tri kardinalne pogreške što je domaćin kaznio i upisao važne bodove. Sparsima je za pobjedu bila dovoljna dobra igra u prvom poluvremenu, kada su stekli 21 poen prednosti nad posljednjim BN Basketom. Za pobjedu Sparsa najzaslužniji su bili Gajić i Brown koji su ubacili po 17 poena, te Bajramović sa 16.

Raspoložen Tuljković

U redovima BN Basketa Tuljković je ubacio 23 poena, D. Damjanović 20, S. Damjanović 15. Rezultati 18. kola: Široki – Mladost 87:76, Kakanj – Sloboda 71:59. Varda HE – Leotar Swisslion 80:81, Građanski Bobar – Bošnjak 95:88, Spars – BN Basket 88:75.

Poredak nakon 18. kola: Kakanj i Spars 14-4, Mladost i Leotar 12-6, Široki 11-7, Sloboda 8-10, Student 8-9, Bošnjak i Građanski 7-11, Zrinjski 6-11, Varda HE i BN Basket 4-14.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?