Repriza na Tušnju

Široki Brijeg (opet) minimalno poražen u gostima kod Slobode

23.10.2016.
u 07:00

Drugi put u samo tri dana Sloboda je svladala Široki Brijeg, opet 1:0. U sljedeću srijedu bit će treći dvoboj, kupski uzvrat. U odnosu na srijedu kada je Sloboda slavila u prvoj utakmici Kupa BiH (1:0), obje su momčadi izvele izmijenjene sastave.

Slaba igra

Kod Tuzlaka u početnoj su se postavi našli Kostić, Subić, Grahovac i Veselinović, ali zbog ozljede je izostao Ordagić, važna karika u srednjem redu. Kod Širokobriježana zaigrali su od početka Soldo, Bralić, Marković, Menalo i Krstanović, ali uz braniča Brekala, zbog kazne je opet izostao glavni igrač i ponajbolji igrač lige Wagner.

Od prve se minute igralo slabo, obostrano bezopasno i potpuno bezidejno. Da nije bilo jedanaesterca za Slobodu u 40. minuti, iz prvih 45 minuta ne bismo gotovo imali što spomenuti. A jedanaesterac je bio više nego sumnjiv. Bralić je po ocjeni suca Mulahasanovića ili igrao rukom ili odgurnuo Kostića... Krpić je bio precizan s bijele točke za vodstvo Tuzlaka. Već u 46. minuti Stjepanović je s desne strane ubacio loptu u sredinu. Tamo je jedan igrač Slobode bio u zaleđu, ali ne i Grahovac, koji je ušao “iz dubine” i lako svladao Soldu. No, Mulahasanović je uvažio mahanje pomoćnika i poništio pogodak na veliko i čini se potpuno opravdano negodovanje domaćih gledatelja.

Igra oživjela

Nakon toga igra je oživjela, pa su se obostrano redale obećavajuće akcije. Široki je pokušavao izjednačiti. Bio je jako blizu u 54. minuti, kada je Ćorluka dobro prodro bokom i uposlio Krstanovića, ali se napadač gostiju previše namještao, pa je prigoda propala. Onda se u još većoj prigodi našao Ćorluka, ali je vratar Pirić uz puno sreće obranio. Ni Repić nije uspio izjednačiti, ali ni Sloboda zabiti drugi pogodak iz nekoliko protunapada. Tako je pričuva Zec 85. minuti iz velike gužve s nekoliko metara svladao Soldu, ali je lopta pogodila vratnicu i odbila se u polje.

U sudačkoj je nadoknadi vremena Široki je Brijeg krenuo stihijski na gol protivnika, gotovo na silu, a Sloboda se panično branila i obranila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije