Večeras susreti 20. kola Lige 12

Široki bez kapetana Ivana Novačića lovi Ligu za prvaka

BiH,09.02.2016.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Zrinjski -Siroki 65:96 kup utakmica, Photo:Stojan Lasic
13.02.2016.
u 08:00

Večeras se igraju svi susreti dvadesetog kola Lige 12 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. Pozornost najviše privlači susret u Širokom Brijegu, gdje će Široki ugostiti Studenta u borbi za Ligu prvaka.

Široki blizu cilju

Širokobriježani tri kola prije kraja prvoga dijela natjecanja imaju dvije pobjede više od Mostaraca i vrlo su blizu svom cilju. Gostima ostaje nadati se pobjedi i čekati kiks Širokog i u preostala dva kola nakon njihovog večerašnjeg susreta.

Momčad Damira Vujanovića ostala je bez kapetana Ivana Novačića koji je otišao u Italiju i pristupio tamošnjem A-2 ligašu Latino Basketu.

Vodeći Kakanj ugostit će trećeplasiranu Mladost iz Mrkonjić Grada. Bit će to prigoda sastavu Josipa Pandže popraviti loš dojam iz prošlog susreta i visokog poraza u Trebinju.

Za bijeg s posljednjeg mjesta bore se BN Basket i Varda HE. Bijeljinci su u boljem položaju, imaju pobjedu više, bolji međusobni omjer. U ovom kolu formalni su gosti kod gradskog rivala Građanskog i pobjedom mogu osigurati drugi krug natjecanja - Ligu za ostanak u kojoj će nastupiti šest momčadi.

S druge strane, Varda odlazi na teško gostovanje kod Sparsa.

Oslabljeni Zrinjski, nakon visokog poraza u hercegbosanskom kupu od Širokog, domaćin je snažnom sastavu Leotara.

Zrinjski “čeka” Leotara

Igrači Senada Muminovića, ako žele pobjedu, morat će dati i više od svojih trenutačnih mogućnosti. U Tuzli će Sloboda u borbi za prijenos što više bodova u sljedeću fazu natjecanja, Ligu za ostanak, ugostiti bodovno poravnatog Bošnjaka. Tuzlaci koje s klupe vodi Boris Džidić favoriti su i daleko bliži pobjedi.

Parovi 20. kola, 13. veljače:

Široki – Student (18), Kakanj – Mladost (19.30), Građanski Bobar – BN Basket (20), Spars – Varda He (17), Zrinjski – Leotar Swisslion (20), Sloboda – Bošnjak 14. veljače (19.30).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije