Objavili snimku

Sirijske snage spasile drugog ruskog pilota

Sergej Rumjancev
Foto: VL FOTO
1/4
25.11.2015.
u 10:24

Pilot Sergej Rumjancev je sletio mrtav. Pobunjenici su rekli da će njegovo tijelo pokušati razmijeniti za svoje zarobljenike koje drži sirijska vojska. Drugi se spasio. Ruski veleposlanik u Francuskoj   rekao je u srijedu kako je  drugi ruski pilot uspio pobjeći te da ga je spasila sirijska vojska   odana Bašaru al-Asadu koji je ruski saveznik. Podsjetimo, u utorak su  turski lovci srušili ruski borbeni zrakoplov   jer je, tvrde ušao u njihov zračni prostor.  Rusija je to opovrgnula. Piloti su se, nakon što je zrakoplov pogođen, katapultirali.

Pobunjenici tvrde da su počeli pucati po njima.  Pilot Sergej Rumjancev  je sletio mrtav. Pobunjenici su rekli da će njegovo tijelo pokušati razmijeniti za svoje zarobljenike koje drži sirijska vojska. U utorak nije bila poznata sudbina drugog pilota. Prema ruskim tvrdnjama, on se uspio spasiti,  piše AP. 

Sirijske su snage okružile pilota koji je sletio i  čuvale su ga navodno dva sata dok nije stigao helikopter . On ga je odvezao u rusku bazu.  Akcija spašavanja trajala je oko šest sati.  Annia News je objavila snimku na kojoj se, tvrde, vidi kako je sirijska vojska spasila ruskog pilota.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije