Akcija "Rojal"

SIPA pretresla pet lokacija, uhićene dvije osobe zbog krijumčarenja duhana

sipa
26.01.2017.
u 17:06

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizirali operativnu akciju kodnog naziva "Rojal", usmjerenu protiv organiziranog kriminala.

Poduzimajući aktivnosti u cilju sprečavanja i otkrivanja nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Zapadnohercegovačke županije, po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljsva BiH, izvršeni su pretresi objekata na pet lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su osobe koje koriste ove objekte počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda, prenosi Klix. 

U okviru ove akcije pet osoba je privedeno u službene prostorije SIPA-e, od kojih su nakon kriminalističke obrade dvije osobe uhićene. Uhićene osobe će bitoe predane postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na daljnje postupanje.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: pet mobilnih telefona sa SIM karticama, 20 kg filtera za cigarete u rinfuzi, tri palete kartonskih omota za cigarete ukupne težine 2 tone, rolne za omot cigareta i drugi repromaterijal namjenjen za punjenje i pakiranje cigareta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije