Potresna priča iz Živinica

Sina (16) mi je obilježio za cijeli život, a dobio je odgojnu mjeru?!

tucnjava
10.12.2015.
u 07:00

Maloljetnom A. O.(1999.), učeniku Ugostiteljsko-turističke škole, nakon što ga je pretukao školski kolega, odstranjen lijevi testis

Potresna priča roditelja iz Živinica objavljena je na portalu zivinice.info. Riječ je o ocu čijeg je sina u ožujku pretukao drugi učenik i nanio mu teške ozljede koje su ostavile strašan ožiljak i dječaku i roditeljima za cijeli život. Nekoliko mjeseci poslije, bez poziva na ročište, dobili su i odluku Općinskog suda u Tuzli u kojoj se navodi kako je počinitelju izrečena odgojna mjera koja je roditelje bacila u očaj.

- Zovem se Almir Omerčić. Demobilizirani sam branitelj iz Donjih Dubrava. Moj maloljetni sin A. O. (1999.) ide u srednju Ugostiteljsko-turističku školu gdje ga je 19. ožujka pretukao drugi učenik pa je hitno operiran i odstranjen mu je lijevi testis. Policija je svoj dio posla odradila, našla počinitelja. No, za nepovjerovati je što se dalje događa.

Dana 20. listopada na moju kućnu adresu stigla je narančasta omotnica Općinskog suda Tuzla u kojoj je stajalo kako se maloljetnom počinitelju A. H., prema Zakonu o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima FBiH, izriče odgojna mjera upućivanjem u odgojni centar koja će trajati 4 sata dnevno radnim danima, u ukupnom trajanju od jednog mjeseca.

Sudac Tomislav Ramljak i županijska tužiteljica Mirjana Hrvić su ovu odluku donijeli bez naše prisutnosti i, što je još bolnije za mene kao roditelja i moga sina, na kraju nje stoji: "S obzirom na to da su se stranke odrekle prava na žalbu, ova odluka je pravomoćna." Ovo je sramno za sud, napisao je očajni otac u svom pismu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije