nakon bombaškog napada

Sin izbacio bombu iz prikolice freze pa spasio život sebi i ocu

freza
23.03.2015.
u 10:24

Starac Ahmed Begić, 83- godišnjak iz mjesta Jablanica kod Maglaja, pokušao je ubiti 48-godišnjeg bratića Mehmeda Begića i njegova sina Almira (21) zbog sporne ceste. Dok su se oni vozili motokultivatorom, starac je na njih bacio ručnu bombu i ranio ih. Otac je tom prilikom zadobio teške, a sin lakše ozljede. Bombaški napad uslijedio je nakon više od tri desetljeća dugog spora zbog prava na put kroz nekada zajedničko imanje osumnjičenog starca i nasljednika njegova pokojnog brata Huse, što se zamalo završilo tragično. Kuće posvađanih obitelji nalaze se jedna do druge.

Pod pritiskom

- Obojica su u bolnici u Zenici. Mehmedu je ozlijeđena glava, dok Almir ima gelere na leđima, govori uplakana Mehmedova sestra Merima Serhatlić koja živi u obližnjem Omerdinom Polju. Navodno je Almir uspio izbaciti bombu iz prikolice prije nego što je eksplodirala pa je možda spriječio veću tragediju. - Ahmed je to uradio pod pritiskom. Bacio im je bombu iza leđa, rekla je novinarima DA Mehmedova majka Ćimeta te dodala da se, otkad zna za sebe, svađaju zbog ovog puta. Sud im je prošlogodišnjom presudom dao za pravo da ga mogu uplaniti i koristiti, ali se Ahmed nije mogao pomiriti takvom odlukom. - Zvala sam policiju jer su mi prijetili. Ahmedu je dolazio susjed Hajrudin koji je prijatelj s njima. Čula sam kada govori: ‘Samo ubiti. Ja bih ubio kada bih i 20 godina zatvora dobio’, tvrdi Ćimeta kojoj nije jasno kako su starcu nedavno i pored svega izdali dozvolu za lovačku pušku. - Pitajte sve ljude u selu, svi znaju kakav je čovjek Ahmed. Moja dva sina se neće petljati, eto im sva zemlja. Kako netko može dobiti put bez suglasnosti vlasnika? Ne znam što da vam više kažem. Ne znam što se dogodilo. Ahmed svakog dana ode u njivu, ali što se sada dogodilo, stvarno ne znam. Dolazila je policija i pretresla sve, kuću, staju... - kaže osumnjičenikova supruga Subhija, te dodaje kako su sin i supruga njenog pokojnog djevera sudsku odluku u svoju korist ishodili uz pomoć lažnih svjedoka.

Birane riječi

Mještani biranim riječima govore o 83-godišnjem ‘bombašu’. Kažu i kako on i pokojni brat Huso nikada i nisu bili pravi krvni srodnici, jer nikada i nisu ni govorili. - Ne možemo se načuditi takvom rješavanju sporova. Nikada po nečemu lijepom da se čuje za ovaj naš Maglaj. Prvo mudžahedini, pa poplave, sada i ova bomba... Ljudi nikako shvatiti da nitko sa sobom neće ništa ponijeti na drugi svijet, kaže jedna mještanka, navodeći da se to moralo jednom dogoditi zbog toliko godina ‘zle krvi’ između dvije srodne, a smrtno posvađane obitelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?