Bivši talijanski premijer

Silvio Berlusconi slavi osamdeseti rođendan

Silvio Berlusconi
IPA/PIXSELL, IP/PIXSELL
29.09.2016.
u 09:33

Berlusoni ima petero djece i desetero unučadi. Unatoč plastičnim operacijama i presađivanju kose, čak ni Berlusconi nije uspio zaustaviti vrijeme

Silvio Berlusconi slavi u četvrtak osamdeseti rođendan s upola mlađom partnericom i obitelji koju je zapustio gradeći poslovnu i političku karijeru. 

Bivši talijanski premijer i medijski tajkun uvelike je odsutan iz javnog života od operacije na otvorenom srcu u lipnju i kaže da planira ostati daleko od politike, za koju sada tvrdi da je nezahvalna ljubavnica koju nikada nije iskreno volio.

"Veselim se budućnosti i onome što mi donosi", rekao je u intervjuu za časopis Chi koji je dio njegova medijskog carstva.

"Shvatio sam ono što je najvažnije, da je potrebno provesti više vremena s djecom i unučadi. Posvetit ću vrijeme onima koje volim", rekao je bivši premijer.

Berlusoni ima petero djece i desetero unučadi.

Unatoč plastičnim operacijama i presađivanju kose, čak ni Berlusconi nije uspio zaustaviti vrijeme.

U lipnju mu je zamijenjen srčani zalistak koji ga je mogao koštati života.

Nije mu to bio prvi znak da je smrtan. Prije deset godina mu je ugrađen pacemaker, a rak prostate operirao je 1997.

"Cijeloga života nisam razmišljao o godinama. Uvijek sam živio kao da mi je četrdeset jer sam se tako osjećao: pun želje i znatiželje", rekao je.

Dvaput razveden, zadnjih godina živi s 31-godišnjom Francescom Pascale.

"A onda je niotkuda došla bolest. Nakon operacije sam shvatio da sam osamdesetogodišnjak", kazao je Berlusconi.

Osim što je zapustio obitelj, žali i što je zanemario svoj voljeni nogmetni klub Milan.

Sedmerostruki prvak Europe zadnjih godina tavori na sredini ljestvice talijanskog prvenstva. "Ako Milan nije dobar kao prije, to je zato jer se nisam osobno brinuo za njega", kaže Berlusconi.

A to je, tvrdi, krivnja politički pristranih sudaca koji su ga gonili u nizu slučajeva, od utaje poreza do seksualnog odnosa s maloljetnicom na jednoj od svojih nadaleko poznatih bunga bunga zabava.

"Godinama sam trošio najmanje tri popodneva tjedno pripremajući se sa svojim odvjetnikom za neko od 3.600 ročišta na 73 politička suđenja", rekao je.

Porezna prijevara je jedino nedjelo za koje je 'dolijao'.

Većina drugih optužbi otišla je u zastaru, a za 'bunga bunga' slučaj je oslobođen jer je sud prihvatio da Berlusconi nije mogao znati da je prostitutka Ruby imala samo 17 godina u vrijeme njihova susreta.

Osuda za utaju poreza 2013. izbacila je Berlusconija iz parlamenta, a on sada, kao ostavljeni ljubavnik, tvrdi da nikad nije ni mario za politku.

"Politika mi nikada nije bila strast. Samo mi je oduzimala vrijeme i energiju. Ušao sam u ring samo zato da spriječim komuniste da dođu vlast", tvrdi.

Berlusoni je premijer s najduljim stažem u poslijeratnoj Italiji, ali čini se da iza sebe ne ostavlja neko nasljeđe.

Otkako se povukao s političke scene njegova stranka Forza Italia (FI) marginalizirana je. Od najveće političke snage u zemlji spala je na desetak posto podrške.

U međuvrmenu talijanska desnica podijelila se između Forza Italije, Sjeverne lige i Novog desnog centra, manjinskog partnera u vladi dominantno lijevog centra Mattea Renzija.

Berlusconi je napustio zgradu, a nema ga tko zamijeniti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?