Pravomoćno

Silovao bolesnu kćer pa se javljao na radio i komentirao aktualne teme

05.11.2016.
u 08:00

Vrhovni sud RS pravomoćno je osudio M. R. iz okolice Doboja na sedam godina zatvora zbog silovanja maloljetne mentalno zaostale kćeri, koja je s njim i zatrudnjela. Nakon odbijanja žalbi, tako je potvrđena ranije izrečena nepravomoćna presuda, koju je izrekao Okružni sud u Doboju koji je oca proglasio krivim za kazneno djelo obljube nad nemoćnom osobom. Monstruozni zločin otkriven je sredinom travnja nakon što su susjedi ove obitelji primijetili da je maloljetna djevojčica trudna. O tome su obavijestili policiju koja je pokrenula istragu i došla do dokaza da je nesretnu djevojčicu silovao njezin otac, koji je odmah uhićen.

- Djevojčica je prebačena u Beograd gdje joj je prekinuta trudnoća. Tom prilikom uzet je uzorak DNK i analiza je potvrdila da je M. R. otac ploda koji je nosila njegova kći - dodaju iz ovog suda. Inače, osim silovane djevojčice, osuđeni M. R. otac je još jedne kćeri i dva sina, koji žive u jako teškim uvjetima na rubu egzistencije. Od četvero, troje djece kategorizirano je kao osobe s posebnim potrebama.

Nezaposleni otac je i primao novčanu pomoć za njih, a u ovom kraju bio je poznat po čestom javljanju u radijske etere i komentiranju aktualnih tema.

Inače, to je bio treći ovakav slučaj u kratkom razdoblju na području CJS-a Doboj.

Naime, prošle godine uhićeni su otac i dva sina iz Dervente zbog sumnje da su silovali maloljetnu kćer odnosno sestru, koja je rodila u Banjoj Luci. Njih su trojica dobila ukupno 12 godina zatvora. Nedavno su trojica muškaraca i majka Sanje Bogojević iz Trnjana kod Doboja osuđeni na ukupno 10 godina zatvora zbog trostrukog čedomorstva. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije