Mladi vratar Goran Karačić

"Sigurno imamo jednu od najboljih momčadi u ligi" 5

BiH; 15.07.15. Mostar;    Izlozba U GARDENU Snimio:Stole Lasic
27.08.2015.
u 06:30

Karačić je svojim dobrim igrama u prvenstvu zaslužio i poziv u mladu reprezentaciju BiH

Pet kola nogometne Premijer lige BiH mostarski Zrinjski drži mjesto broj 1 na ljestvici. Momčad trenera Vinka Marinovića ne igra neki "atomski nogomet", ono što igra više sliči "betonskom nogometu". U prvih pet kola plemići su ostvarili četiri pobjede i jedan neodlučen ishod. S 13 osvojenih bodova Zrinjski je prvi, iza njega je Sloboda s 10, dok aktualni prvak Sarajevo zaostaje već 6 bodova za Mostarcima, uz dodatak kako su upravo tu momčad pred dobro ispunjenim Koševom pobijedili s 0:1, a jedan od istaknutijih igrača Zrinjskog bio je 19-godišnji vratar Goran Karačić. "Betonska" obrana Zrinjskog još nije primila pogodak, a ono opasnih udaraca upućenih u okvir gola uglavnom je lako krotio Goran Karačić.

Trener ih dobro posložio

- Naš trener Vinko Marinović bio je odlučan stoper u svoje vrijeme. Razumije dobro igru u obrani i sigurno nas je dobro posložio u tom dijelu. Straga igramo prilično organizirano i jednostavno, pomažemo se, gajimo igru bez previše komplikacija i to je ono zbog čega se naši suparnici protiv nas ne mogu nametnuti napadačkom igrom.

Uz to, imamo jednu od najboljih momčadi u Premijer ligi koja gaji kolektivnu igru, zapravo je kolektiv naša najveća snaga - dodao je Karačić.

Za svoje dobre igre u Zrinjskom Karačić je nagrađen i pozivom u mladu reprezentaciju BiH. Njegova prednost u toj vrsti je činjenica da ima tek devetnaest godina.

- Moj stariji kolega Pirić sigurno je jedan od najboljih mladih vratara u BiH. Na meni je da se uz njega razvijam i dobro radim. Meni je ovaj poziv svakako velika nagrada za trud, sretan sam što sam uopće u kadru mlade reprezentacije - dodao je Karačić kojeg je i mostarska publika dobro prihvatila.

- Jedan od mojih dječačkih snova bio je zaigrati za Zrinjski pred domaćom publikom. Oni su me sjajno prihvatili već od prve utakmice i sigurno je da mi je i njihova podrška dala veće samopouzdanje, dodao je mladi vratar.

Sad su braća nervozna

Tvrdi kako mu je najteža utakmica bila ona na gostovanju kod Drine:

- Tamo smo imali jako loš teren, a ni mi taj dan nismo bili baš svoji. Ipak, skupili smo snagu i nakon puno iskušenja i s igračem manje uspjeli izboriti pobjedu - tvrdi Goran.

Nadolazeći susret protiv Čelika svakako će biti nova prigoda za dokazivanje.

- Oni su neugodna momčad. Trebalo im je neko vrijeme dok se poslože i sada nam predstavljaju ozbiljnu prepreku. Sigurno nas čeka teška utakmica - oprezan je Mostarac.

Goran Karačić potječe iz rukometne obitelji koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Kataru dala dva reprezentativca u dvije različite reprezentacije. Stariji brat Karačić - Ivan jedan je od nositelja igre u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, dok je mlađi Igor član hrvatske rukometne vrste.

- Oni prate moje igre detaljno. Jako su nervozni kada gledaju moje utakmice. Sad se njima dvojici vraća sva proživljena nervoza koju sam ja imao gledajući njih i njihove utakmice - kroz smijeh je zaključio najmlađi Karačić.

utakmica Karačić nije primio pogodak, a samo je na jednoj zamijenjen 11 minuta prije kraja utakmice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije