14. MBRF

Zoran Čalić i Popa Chubby bluesom očarali publiku

16.07.2016.
u 10:00

U okviru četrnaestog Mostar Blues & Rock Festivala u četvrtak se mostarskoj i bh. publici po prvi put predstavio američki gitarist Popa Chubby.

Koncert je održan u dobro ispunjenom atriju Muzičkog centra Pavarotti.

Ovaj glazbenik židovskog podrijetla i pravim imenom Ted Horowitz, rođen je u Bronxu, a ime Popa Chubby uzeo je od sina vlasnika dućana slatkiša. S trinaest godina Popa Chubby otkrio je glazbu Stonesa i ponukan njima počeo je učiti gitaru. Osim toga, vrlo brzo i dubiozno percipirao je mnoge glazbene utjecaje šezdesetih od Sly & the Family Stonea pa do Jimmyja Hendrixa i Erica Claptona. U svojim ranim dvadesetima više se orijentirao na blues glazbu i tu je vrlo brzo pronašao sebe. Sa svojih više od 200 klupskih nastupa godišnje, Popa Chubby vrlo je sustavno gradio svoju karijeru i iskustvo.

Nastupu američkog gitarista prethodio je koncert bivšeg člana hrvatskog benda Majke Zorana Čalića koji je u Mostaru predstavio svoj album “U moru i plamenu”. Zadnjeg dana festivala nastupili su Rock School Messengers, Small House Brown te YU grupa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije