Banja Luka

Uz melodiju "Što te nema" pokopana Jadranka Stojaković

Jadranka Stojakovic
09.05.2016.
u 16:17

Jadranka Stojaković pokopana je danas na banjolučkom gradskom groblju Vrbanja uz melodiju “Što te nema”.

Stojaković nije pokopana u Aleji zaslužnih građana groblja na Vrbanji, kako je planirano, jer je iz gradske uprave stigla odbijenica iz razloga što još ne postoji pravilnik o pokapanju na spomenutom dijelu groblja.

Nekadašnja jugoslavenska zvijezda, sarajevska kantautorica i slikarka preminula je 3. svibnja u 66. godini u Banjoj Luci nakon duge i teške bolesti.

Jadranka Stojaković rođena je 24. srpnja 1950. godine u Sarajevu, gdje je i počela sa svojom jedinstvenom glazbenom karijerom.

Tijekom kasnih 1970-ih počela se baviti obradom bh. sevdalinki i starih gradskih ljubavnih pjesama u novom glazbenom aranžmanu.

Prvi službeni album "Svitanje", ne računajući kompilaciju "Putovanja" ona je snimila 1981. za sarajevski Diskoton.

Iako je kasnije snimila i druge albume, i dalje kao svoje najdraže izdvaja pesme "Čarobnjaci" i "Što te nema". Prva potonja se našla i na kompilaciji, u svijetu hvaljenoj, Bentbaša – Sevdalinka, bh. ljubavna pesma, u njenoj novoj izvedbi s japanskim glazbenicima. 

Više od 20 godina Јadranka Stojaković provela je u Јapanu. Tamo je stekla brojne prijatelje i poštovatelje, istaknuo je predstavnik japanskog veleposlanstva u BiH Kazusama Nizavaki na komemoraciji koja je održana u Banjoj Luci.

Posljednje dvije godine provela je u Domu za starije osobe "Ivan Pavao Drugi" u Banjoj Luci, gdje je i preminula.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije