MALE MELODIJE

Nagrade od Istre do Vojvodine

Malifest
Stojan Lasić
08.04.2013.
u 11:14

Netko od mladih izvođača zasigurno će nastupiti na nekom od sljedećih festivala ‘velikih’ melodija jer oni to zaslužuju

Presretna sam, ova mi nagrada jako puno znači – kazala je razdragana Ena Jelena Milović, nakon što je primila Grand Prix, prvu nagradu ocjenjivačkog suda, dječjeg festivala Male melodije Mostara 2013. Ova talentirana učenica 5. razreda osnovne škole u Mostaru već je uspješno nastupala na ovom dječjem festivalu, a na 17. izdanju Malih melodija Mostara, održanom u dvorani Kosača, nadahnuto je izvela skladbu “Tinejdžerka” mostarskog skladatelja Zorana Milovića uz pratnju plesnog kluba Zrinjski. Nagradu u ime HT Eroneta, generalnog pokrovitelja, uručio je Kristijan Čarapina, direktor Melodija. Eni Jeleni darovan je i vrijedan mobitel.

Posebne nagrade

Druga nagrada stručnog ocjenjivačkog suda pripala je mostarskoj skupini B-Stars, koja se uspješno predstavila s pjesmom “Glazba će reći mnogo više”. Stihove Vesne Jelić uglazbili su Željka Bošnjak i Dado Pandža. Mostarski duet Nejra i Nadija Idrizović osvojio je treću nagradu žirija s pjesmom “Planet ovaj baš je cool”. Veseloj publici u Kosači najviše se dopala pjesma “Prijatelji” autorskog dvojca Jelić - Milović u izvedbi Marije Golemac, učenice 4. razreda osnovne škole u Mostaru. Druga nagrada publike pripala je Marti Hrkać, učenici 1. razreda osnovne škole u Mostaru, koja je otpjevala pjesmu “Kugla Zemljina”, a treća nagrada publike otišla je u Šibenik, mladoj Šibenčanki Ani Peran za pjesmu “Nije on za mene”. Njezina sugrađanka Ema Vranić koja je izvela pjesmu “Nisam više slobodna“ dobitnica je posebne nagrade Malih melodija.

Christina Lubiana iz Buzeta, koja je otpjevala pjesmu “Srce svijeta“, dobila je nagradu za najbolju koreografiju, a Elana Naperotić, drugoj Istranki na ovom festivalu, koja je pjevala pjesmu “Ljubav do neba“, pripalo je priznanje za najboljeg debitanta. Pjesma “Tajna“ u izvođenju mlade Sandre Matović iz Požege (Srbija) imala je najljepše stihove, a nagrada za najkvalitetniju glazbu pripala je skladbi “U dječjoj duši“, što ju je izvela Neđica Mijajlović iz Brčkog. Najkvalitetniji aranžman imala je pjesma “Ja imam te“, što ju je izvela Ajša Kapetanović iz Sarajeva, a njezina sugrađanka Azra Mešan nagrađena je za interpretaciju pjesme “Kontam ba”. Aleksandra Saša Milović iz Mostara, koja ima samo pet i pol godina, dobitnica je nagrade Malo sunce Mostara za izvođenje pjesme “Bubamara“. Teodora Radosavljević iz Rume dobitnica je nagrade Zlatni pijetao za pjesmu “Ljubomora“, a pjesma “U trendu“ u izvođenju Ante Milića, učenika 5. razreda osnovne škole iz Mostara, najoriginalnija je skladba ovog festivala. Posebna nagrada žirija pripala je Luciji Golemac, mostarskoj učenici 4. razreda osnovne škole, za izvedbu pjesme “To je taj style“.

Male Melodije Mostara 2013. svojim nastupom otvorila je plesna skupina “Arabesque” Arlete Ćesić, program je vodio Mladen Jeličić – Troko, a mladu publiku u Kosači oduševio je nastup Kim Verson u atraktivnom show programu.

Mladi talenti

Zanimljive su teme o kojima pjevaju klinci i klinceze. Tekstopisci i skladatelji za najmlađe znalački ulaze u njihov svijet. Veseli glazbeni uradci na vrlo pjevan način odražavaju senzibilitet i jezik mladog novog svijeta. Svakako će neki od izvođača s Malih melodija Mostara zapjevati na nekom od sljedećih ‘velikih’ Melodija Mostara.

Ideja za Melodije Mostara rodila se u – Splitu. Naime mostarski glazbenik Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara, nastupio je 1993. godine u finalu Splitskog festivala s pjesmom “Sara” i tada se zapitao zašto i Mostar ne bi imao svoj zabavno-glazbeni festival. Ideja je sprovedena u djelo 1995. s prvim izdanjem Melodija Mostara, a već počinju pripreme za jubilarno, 20. izdanje ovog festivala. Melodije Mostara urodile su dječjim festivalom Male melodije Mostara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije