SKANDAL

Milić: “Moje Sarajevo” ne odgovara vlastima

milić vukašinović
Foto: VL
08.01.2014.
u 10:59

Pozdrav od Sarajlije koji zna da je Sarajlijama dovoljan i ovaj demo - objasnio je vođa Vatrenog poljupca

Legendarni sarajevski roker Milić Vukašinović obrušio se na gradske vlasti Sarajeva, optužujući ih na svom Facebook profilu da ignoriranjem njegove pjesme ‘Moje Sarajevo’ “podržavaju odumiranje multinacionalnosti”, piše Dnevni avaz. Na YouTubeu objavio je i demosnimku pjesme.

Jel’ Sarajevo...?

- Pjesmu ‘Moje Sarajevo’ uradio sam u demoverziji računajući da će se zainteresirati netko iz gradske vlasti da se pjesma uradi kako treba, s više pjevača, orkestrom i zborom. Međutim, izgleda da sadašnjim gradskim ocima više ne odgovara multinacionalno Sarajevo i ovakav tekst koji veliča bratstvo i jedinstvo. Pozdrav od Sarajlije koji zna da je Sarajlijama dovoljan i ovaj demo - objasnio je vođa Vatrenog poljupca, koji trenutačno živi u Beogradu. Doktor za rock’n’roll objašnjava da se nije osobno obraćao mjerodavnima u Gradskoj upravi, nego da je to “za njega učinio prijatelj”. Smatra i da je njegova pjesma nepravedno isječena iz emisije “Show Time” početkom 2013. godine, kada je na Pinku BH gostovao s Hankom Paldum kod urednice i voditeljice Naide Srnje.

Jednonacionalna politika

- Moja pjesma ‘To je moj grad’ prošla je izvanredno, slušala se 6. travnja na Dan grada Sarajeva i nastala je davno. Ovu sam napisao poslije rata, nakon svega što smo proživjeli, i ona ima težinu. Nuđena je i sve je prošlo ignorantski. Sada je to jednonacionalna politika i tim političarima ne odgovara moj tekst. Dovoljno je da je skinuta iz emisije, nemamo što pričati dalje. Otpjevao sam je u Show Timeu i kada sam gledao snimku, vidio sam da je isječena, to je nevjerojatno. Onda sam zaključio da vlastima ta pjesma ne odgovara - kaže Vukašinović.

S druge strane, voditeljica emisije Srnja poručuje da u svojoj emisiji, koja je u Pinkovoj shemi bila do svibnja prošle godine, nikada nije rađena selekcija ni po kakvom pitanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije