Uskoro u kinima

Epski spektakl u najavi: Novi Ben-Hur izgleda impresivno

Ben-Hur
Foto: UNA Film
1/2
17.03.2016.
u 15:41

Danas je službeno prikazan i trailer za film koji u bh. kina stiže 1. rujna 2016. godine

Ovog ljeta, točnije 12. kolovoza u svjetska kina stiže remake filma kojeg je vjerojatno najteže napraviti, jer se radi o ostvarenju s najviše Oscara u povijesti Američke filmske akademije, a mnogi fanovi ga smatraju sinonimom za film.

Ovo će biti treće dugometražno izdanje legendarne priče o Judahu Ben Huru, zasnovano na knjizi Lewa Wallacea.

Imućni Židov i plemeniti čovjek, Juda Ben-Hur odlazi u roblje, nakon što ga je najbolji prijatelj, rimljanin Mesala, lažno optužio. Nakon 30 godina ponovo se sreću i to u čuvenoj utrci dvokolica, u kojoj će Juda pokušati poraziti Mesalu i povratiti ugled koji mu je jednom davno svirepo oduzet.

Danas je službeno prikazan i trailer za film koji u bh. kina stiže 1. rujna 2016. godine, javlja N1. 

Prvi film pod naslovom Ben-Hur: A Tale of the Christ prikazano je 1925. godine, a onaj Ben Hur kojeg mnogi koriste kao sinonim za savršen film u kina je došao 1959. godine, kada je osvojio 11 Oscara, a jedno mu je promakla nagrada za najbolju adaptaciju scenarija.

William Wyler je tada postavio velike standarde koje mnogi režiseri nisu ni danas stigli, kada živimo u eri tehnološke revolucije. 

Na novom setu, odnosno novom Ben Huru koji se trenutno nalazi u postprodukciji glavne uloge će tumačiti Jack Huston, Morgan Freeman, Nazanin Boniadi, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro i Haluk Bilginer.

Režiju će potpisati Timur Bekmambetov poznatiji po filmovima Wanted (2008), Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012), Night Watch (2004) i Day Watch (2006).

Wallaceovu knjigu za reanimaciju jednog od najvećih heroja književnosti u filmski scenarij su pretvorili Keith R. Clarke i John Ridley.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije