Trauma

Boksača Stjepana Božića u djetinjstvu zlostavljao očuh

stjepan božić
14.06.2012.
u 16:20

Boksač je u intervjuu za Gloriju odlučio javno progovoriti o zlostavljanju koje je trpio od šeste do 15. godine kako bi pomogao žrtvama nasilja da osvijeste svoj problem

Boksač je imao važan privatni razlog da postane zaštitno lice Avonove kampanje protiv nasilja u obitelji, piše Gloria. O paklu kroz koji je prolazio kao dijete zbog zlostavljanja od šeste do 15. godine života, Stjepan Božić (37) odlučio je javno progovoriti kako bi pomogao žrtvama nasilja da osvijeste svoj problem i ne mire se sa sudbinom.

Uz starijeg brata i majku bio je žrtva zlostavljanja očuha koji je umro prije pet ili šest godina. Boksač je svaki drugi dan dobivao divljačke batine, šamare i udarce šakama. Do sedmog razreda osnovne škole mokrio je u krevet, a mnogo puta nije ni išao u školu jer je bio sav u modricama.

Iako su se očuha godinama pokušavali riješiti, to se nije dogodilo bez obzira što su mnogo puta svi zajedno znali prespavati u policijskoj postaji.

Boksač kaže da ih je tukao šakama, nogama, remenom, kabelima, a jednom je i nožem nasrnuo na njega. Kada je očuh napokon otišao od njih zbog pritisaka policije, škole, susjeda i njegova ujaka, zaprijetio je Stjepanu da će mu slomiti kralježnicu kada ga sretne.

Nakon dvije godine očuh ga je vidio na trgu i spustio pogled jer je znao da je Stjepan počeo postizati uspjehe kao boksač i plesač.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije