Autom usmrtio Srbijanku

Serijski prekršitelj (20) postao ubojica na cesti

05.09.2015.
u 06:30

Izazvao nesreću u kojoj je poginula Jelena Opričić

Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Kerima Mudželeta zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanja javnog prometa kada je u lipnju izazvao nesreću u kojoj je poginula Jelena Opričić iz Srbije. Podsjećamo, tragedija se dogodila 9. lipnja, i to ispred zgrade Predsjedništva BiH kada je Mudželet upravljajući automobilom velikom brzinom udario u tramvajsko stajalište usmrtivši državljanku Srbije i teško ozlijedivši Nijemca Jorga Eistfelda Reschkea. Nesretna Opričić i Reschke navodno su te večeri trebali biti u Vijećnici na otvaranju konferencije povodom 15. godišnjice postojanja i rada Instituta za jugoistok Europe koju su organizirali Mladi Europe čiji je i Jelena bila član. Ona je živjela u Berlinu, a u Sarajevo je došla kako bi sudjelovala na ovoj konferenciji kao prevoditelj. No, dok je čekala tramvaj, Mudželet je, krećući se brzinom od skoro 100 km/h, jurio krajnjim lijevim trakom Titove ulice. Došavši na raskrižje Titove i Dubrovačke ulice, presjekao je blagi zavoj i zakačio nogostup, odbio se i počeo zanositi.

Nakon 70 - 80 metara Mudželetov peugeot našao se na nogostupu, udario pješakinju i završio u konstrukciji tramvajskog stajališta i kiosku. Zbog udara, metalna konstrukcija je pala na Nijemca i ozlijedila ga, dok se djevojka našla ispod točkova vozila i na mjestu preminula.

Inače, Mudželet je vozački ispit položio 2013. Za 19 mjeseci, koliko je imao vozačkog "staža", počinio je 17 prekršaja. Sarajlije su nakon tragične pogibije gošće Sarajeva okupljanjem na mjestu pogibije i paljenjem svijeća odale počast nastradaloj djevojci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije