Sud BiH

Senadu Koštiću godinu dana zatvora zbog pokušaja pridruživanja ISIL-u

SUD BIH
06.06.2016.
u 11:10

Sud BiH je osudio na godinu zatvora Senada Koštića zbog pokušaja pridruživanja Islamskoj državi u Siriji. Presuda je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivnje koji je Koštić sredinom prošlog mjeseca sklopio s Tužiteljstvom BiH. Koštić je izrazio kajanje zbog počinjenja krivičnog djela.

Prema presudi, Koštić se početkom siječnja iz Velike Kladuše autobusom zaputio u Sarajevo, a dan poslije je stigao u Podgoricu. Zatim je zrakoplovom otputovao za Istanbul, nakon čega su ga uhitili granični policajci Turske. Ubrzo je izručen u BiH.

Sudsko vijeće je Koštića, zbog lošeg imovnog stanja, oslobodilo plaćanja naknade troškova postupka. Mjere zabrane napuštanja BiH produžene su mu do upućivanja na izdržavanje jednogodišnje kazne. 

Do sada su Emin Hodžić i Fatih Hasanović priznali krivicu za sudjelovanje u borbi u Siriji, nakon čega su osuđeni na po godinu dana zatvora. S Tužiteljstvom BiH trenutno o krivnji pregovara i Mirel Karajić, optužen da se borio na strani ISIL-a, prenosi BIRN.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?