Odlazi u mirovinu

Sead Bučan, bivši igrač Željezničara i Sarajeva, okončao karijeru

sead bucin
06.02.2016.
u 14:11

Nakon što je otišao iz Željezničara, u posljednjoj polusezoni igrao je za Čelik, a nakon što mu je istekao ugovor odlučio je okačiti kopačke o klin

Osvojiti titulu prvaka države. Zaigrati u dresu Željezničara i(li) Sarajeva. Postići pogodak u Ligi prvaka, bar i kada je riječ o pretkolu elitnog europskog natjecanja... Ovo je san skoro svakog mladog nogometaša koji se odluči okušati u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

A, kada sve ovo ostvari onda možete i u „mirovinu“. Jedan od onih koji se može pohvaliti da je ostvario sve nabrojano je Sead Bučan. Nakon što je otišao iz Željezničara, u posljednjoj polusezoni igrao je za Čelik, a nakon što mu je istekao ugovor odlučio je okačiti kopačke o klin.

– Dosta je. Odlučio sam završiti profesionalnu karijeru, otkrio je Bučan za Faktor, objasnivši svoju odluku:

– Imao sam ponude nekih klubova, ali ništa me nije privuklo. Ne znam što mi je trebalo ni da idem u Čelik. Da netko prlja moje ime, da sjedim na klupi nekim igračima od kojih sam bolji. Ne želim to više i ne treba mi to u životu. Sa Zeničanima sam se rastao na korektan način, poželio sam im sreću u nastavku sezone. Da sam bio pametniji trebao sam ostati na Grbavici i tu završiti karijeru…

Bučan je karijeri nosio dresove dva najveća bh. kluba – Željezničara i Sarajeva, ali nije dijete ni Koševa ni Grbavice.

– Igrao sam i za treći sarajevski klub. U Olimpicu sam počeo. Sa Sarajevom sam osvojio titulu, a kada mi je istekao ugovor ostali su mi dužni novac za premije i nisam želio potpisati novi dok ne izmire obveze. U isto vrijeme stigla je ponuda Želje. Uvjeti su bili odlični i nisam mogao odbiti, rekao je između ostalog Bučan. 

– Bio sam prvak s oba kluba. I oba naslova su mi draga… U prvoj sezoni sa Željom borio sam se za opstanak. Svaka utakmica nam je bila biti ili ne biti. A u takvim situacijama i publika je protiv tebe. Definitivno, lakše je osvojiti titulu, nego boriti se za opstanak, ističe Bučan.

Kao glavne kandidate za naslov prvaka ističe Zrinjski i Slobodu, ali naglašava kako ne treba otpisati ni Sarajevo, Široki Brijeg, ali ni Željezničar.

– Ako na Grbavici dobiju Široki u prvom kolu svašta je moguće. Mi smo jedno proljeće krenuli s minusom od 12 bodova, a na kraju smo bili prvaci, ističe Bučan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije