Posjet Bruxellesu

Šarović potpisao Međunarodnu energetsku povelju

Mirko Sarovic
01.03.2016.
u 15:14

Šarović je potpisao Međunarodnu energetsku povelju i time službeno označio pristupanje Bosne i Hercegovine ovom važnom međunarodnom dokumentu iz oblasti energetike

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sastao se danas u Bruxellesu sa Johanesom Hanom, komesarom Europske komisije, u okviru sastanka ministara Zapadnog Balkana zaduženih za energetiku i transport.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra komunikacija i transporta BiH Saša Dalipagić. Na sastanku su razmatrana dosadašnja dostignuća i ishodi tzv. Berlinskog procesa, te napredak svake od zemalja u implementaciji blagih (soft) mjera u oblasti energetike i transporta.

Na dnevnom redu su bili i mogući prioritetni projekti u ovim oblastima na predstojećem summitu lidera zemalja Zapadnog Balkana u Parizu, koji će se održati početkom srpnja ove godine, i prepreke koje stoje na putu uvrštavanja projekata, a na kraju sastanka ministri iz regije su potpisali zajedničku izjavu.

Tijekom jednodnevnog posjeta Bruxellesu ministar Šarović je u sjedištu Tajništva Energetske povelje u Bruxellesu, u ime Bosne i Hercegovine potpisao Međunarodnu energetsku povelju i time službeno označio pristupanje Bosne i Hercegovine ovom važnom međunarodnom dokumentu iz oblasti energetike, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?