AKCIJA Agencije za istrage i zaštitu na području Sokoca

Sarajlije javno zahvaljuju SIPA-i za udar automafiji

sokolac
10.07.2014.
u 11:28

Trojica uhićena pri rastavljanju netom ukradenih vozila, četvrti "pao" naknadno

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su na području Sokoca četvoricu zbog sumnje da su se bavili krađom skupocjenih automobila, a što je odmah naišlo na javno odobravanje brojnih Sarajlija. Oni već godinama muku muče sa snažnom automafijom, a samo u ovoj godini im je nestalo 206 vozila. Točnije, tolikom broju vozila se više nije dalo ući u trag, dok ih je još toliko otuđeno pa vraćeno, naravno uz iznuđeni otkup. Da se radi o opasnoj skupini, svjedoči i podatak da ih je na desetke doslovno oteto od vlasnika na sarajevskim cestama, i to uz prijetnju oružjem i ubojstvima, kao i to da su njihovi ‘hobotnički pipci’ dopirali do svih krajeva BiH. Preksinoć su na djelu, odnosno pri rastavljanju netom ukradenih vozila, uhvaćeni Milorad Mirković, Aleksandar Subašić i Zoran Čović, a u jučerašnjem nastavku ove akcije ‘pao’ je i Velimir Simić koji se svojedobno spominjao kao član istočnosarajevskog podzemlja, a kojega je dijelom navodno predvodio u Beogradu uhićeni i osuđeni Darko Elez. Svima njima se spočitava da su već okorjeli u organiziranom kriminalu.

- Poslije krađe u nekim slučajevima su zvali vlasnike tih automobila i tražili novac od njih kako bi vratili vozila te su time počinili

kaznena djela iznude. Jedan dio automobila su sjekli i prodavali u dijelovima - kažu istražitelji, dodajući da upravo tragaju za tim ukradenim dijelovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije