navigacija Crna kronika
Operativna akcija „Praznik“

SIPA uhitila 21 osobu zbog organiziranog kriminala

SIPA uhitila 21 osobu zbog organiziranog kriminala

Foto:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo, u suradnji sa MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), MUP-om Zapadno-hercegovačkog županije (ZHŽ) i CJS Istočno Sarajevo, jutros su (20.3.2017. godine) u operativnoj akciji „Praznik“ izvršili pretrese na 31 lokaciji i uhitili 21 osobu.

Osobe su uhićene po naredbi Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kaznenim djelom posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

U pretresima na području Županije Sarajevo, HNŽ-a, ZHŽ-a i Istočnog Sarajeva sudjelovalo je više od 300 policijskih službenika. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku. Uhićene osobe tijekom dana bit će kriminalistički obrađene nakon čega će postupajući tužitelj odlučiti o njihovom statusu.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi