Operativna akcija „Praznik“

SIPA uhitila 21 osobu zbog organiziranog kriminala

SIPA
20.03.2017.
u 12:01

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo, u suradnji sa MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), MUP-om Zapadno-hercegovačkog županije (ZHŽ) i CJS Istočno Sarajevo, jutros su (20.3.2017. godine) u operativnoj akciji „Praznik“ izvršili pretrese na 31 lokaciji i uhitili 21 osobu.

Osobe su uhićene po naredbi Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kaznenim djelom posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

U pretresima na području Županije Sarajevo, HNŽ-a, ZHŽ-a i Istočnog Sarajeva sudjelovalo je više od 300 policijskih službenika. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku. Uhićene osobe tijekom dana bit će kriminalistički obrađene nakon čega će postupajući tužitelj odlučiti o njihovom statusu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije