Pripremna utakmica

Sarajevo u Antaliji poraženo od Astane s 2:3

sarajevo
12.02.2016.
u 18:24

Sarajevo je poraženo od kazahstanske Astane s 2:3 u drugoj pripremnoj utakmici u Antaliji. Prvak BiH pružio je dobru igru protiv favoritziranog protivnika i imao vodstvo od dva gola, ali je na kraju pretrpio poraz.

Nakon nekoliko propuštenih prilika Bekića i Duljevića Sarajevo je uspjelo doći do vodstva nakraju poluvremena. Strijelac je bio Benko, nakon dodavanja Kadušića.

Na početku drugog poluvremena Sarajevo je udvostručilo prednost. Okić je ušao u šesnaesetaraci i pokušao ubaciti u sredinu, ali se lopta od jednog igrača Astane odbija u gol.

Do kraja susreta Astana je uspjela s tri gola doći do preokreta. U  57. minuti Šetkin je smanjio prednost Sarajeva, a izjednačujući pogodak postigao je Canas. Na kraju susreta Despotović je pogodio za konačnih 2:3.

Za Sarajevo su susret počeli: Pavlović, Barbarić, Kramar, Al. Bekić, Kadušić, Emerson, Rustemović, Simeunović, Duljević, Am. Bekić, Benko. U drugom poluvremenu su igrali: Plakalo, Kramar, Kallasi, Herić, Radovac, Okić, Mihojević, Berberović, Krajišnik, Velkoski, Osmanović, Veladžić.

Posljednju prijateljsku utakmicu u Antaliji Sarajevo igra 16. veljače protiv Kairat Almatyja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije