Od 11. minute Sarajevo nije ispustilo vodstvo do kraja. Velkoski je zabio pogodak, koji je domaćinu bio dovoljan za pobjedu

Sarajevo pobjedom smijenilo Široki Brijeg s vrha Premijer lige

sara
27.04.2015.
u 10:45

Golom Krste Velkoskog iz 12. minute, Sarajevo je u derbiju svladalo Široki Brijeg rezultatom 1:0, i tako ga preteklo na ljestvici. Već na samom startu Široki Brijeg se suočio s problemima koji nisu nagovještavali ništa dobro. Boris Pandža se već u drugoj minuti susreta ozlijedio, nakon jednog duela, te je odmah morao biti zamijenjen, a umjesto njega je ušao Barišić koji je zapravo lijevi bočni, a zaigrao je na mjestu stopera.

Presing domaćina

Sarajevo je u otvaranju utakmice konstantno vršilo presing na vezni red Širokobriježana, te obranu, pa igra gostiju nije kvalitetno ni postojala, te je bilo samo pitanje vremena kada će Sarajevo doći do toliko željenog vodstva i prestizanja Širokobriježana na ljestvici. To se dogodilo već u 12. minuti utakmice kada je Duljević s desne strane dobro centrirao, a Velkoski glavom poslao loptu iza linije. Njegov udarac završio je na prečki, a lopta se odbila metar iza linije, te je Skakić pokazao na bijelu točku. Bio je to ujedno i sedmi gol Velkoskog u sezoni, koji je priliku za igru dobio tek povratkom Uščuplića, s obzirom na to da je kod Kodre sjedio na klupi. U 18. minuti Makedonac je još jednom šutirao, ali Soldo je ovaj put obranio njegov udarac, baš kao i odličan pokušaj Benke u 36. minuti. Širokobriježani do tada gotovo da nisu ni prelazili sredinu terena, a tek su se u posljednjih 10 minuta oslobodili pritiska, te su zaigrali ofenzivnije, ali im to nije donijelo neku željenu promjenu, s obzirom na to da nisu imali nijedan ozbiljan pokušaj na gol. Istina, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena gosti su tražili jedanaesterac, nakon što je Tatomirović startao na Kožulja, ali Skakić se nije oglasio.

Benko najveća prijetnja

Nastavak susreta donosi odmah priliku za Benku koji nije uspio pogoditi, da bi na drugoj strani Džidić glavom uputio dobar udarac, ali je Cmirot izbacio loptu s gol-linije. Do kraja susreta, Sarajevo je moglo doći i do uvjerljivijeg vodstva, ali udarac Benke iz 75. minute ostao je na prečki, a minutu poslije i Alispahić je pokušao iznenaditi Soldu koji brani njegov udarac. I na kraju, Benko je u 83. minuti imao još jednu sjajnu priliku, ovaj put glavom, ali njegov udarac odlazi pored gola i ostaje 1:0 za Sarajevo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije