Denis Zvizdić

Sankcije Dodiku će pomoći da se razriješe odnosi i u BiH i na Balkanu

Denis Zvizdić
24.01.2017.
u 19:55

Ako imate permanentno djelovanje suprotno Daytonskim postulatima i pomirenju u samoj regiji, onda sankcije pomažu da se takvim pojedincima pošalje poruka da se vrate unutar normalnih margina svog političkog djelovanja - poručio je Zvizdić.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je nakon povratka bh. izaslanstva koje je predvodio u službenom posjetu Srbiji, da taj posjet govori o potrebi da se na prvo mjesto stavi dobrosusjedska suradnja koja će dalje voditi izgradnji mira i stabilnosti te da se radi o kontinuitetu dobrih odnosa koje imaju VMBiH i Vlada Srbije. Potvrdio je da se tijekom posjeta najviše razgovaralo o ekonomiji.

-Najviše se razgovaralo o ekonomiji, daljnjem razvoju ekonomskih odnosa jer smatramo da postoji puno prostora da se unaprijedi naša vanjskotrgovinska razmjena. Izgradnja putne infrastrukture je osnovni preduvjet ostvarenja dobre ekonomske sauradnje - rekao je Zvizdić za N1.

Smatra također da će sankcije Miloradu Dodiku pomoći BiH na europskom putu.

- Mislim da će sankcije pomoći da se razriješe odnosi i u BiH i na Balkanu jer ako imate permanentno djelovanje suprotno Daytonskim postulatima i pomirenju u samoj regiji, onda sankcije pomažu da se takvim pojedincima pošalje poruka da se vrate unutar normalnih margina svog političkog djelovanja - poručio je Zvizdić.

Ocijenio je da je Balkan dodatno opterećen "dodatnim emocijama i nekada najobičnija pitanja na Balkanu dobiju na važnosti".

-Mi sa Srbijom imamo neriješenih pitanja, kao što su pitanja granica od čega je 97 posto riješeno - istaknuao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Govoreći o predstojećem službenom posjetu Bosni i Hercegovini predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, Zvizdić je izrazio očekivanje da će Nikolić doći s pozitivnim porukama i da će "poruke koje je imao priliku čuti na našem sastanku s Vučićem biti dobra smjernica kojom idu naši odnosi".

Kada je u pitanju rad vladajuće koalicije i odnosi u njoj, Zvizdić je kazao da "u VMBiH imamo koaliciju svih stranaka jer se svi moramo potruditi da jednim upornim angažmanom ispunimo ono što smo obećali građanima".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?